ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΣτΕ άναψε «πράσινο» στην αναβάθμιση της μαρίνας Αλίμου

17:45 - 25 Ιουν 2018 | Ναυτιλία
Το ΣτΕ άναψε «πράσινο» στην αναβάθμιση της μαρίνας Αλίμου
To Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε νόμιμο το Προεδρικό Διάταγμα για την αναβάθμιση της μαρίνας Αλίμου.

Η μαρίνα του Αλίμου είναι η μεγαλύτερη μαρίνα καθώς σε αυτή μπορούν μα ελλιμενιστούν περισσότερα από 1.000 σκάφη διαφόρων μεγεθών.

Στο ΣτΕ είχε κατατεθεί για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του γενικού σχεδιασμού της μαρίνας, που βρίσκεται στις βορειοανατολικές ακτές του Σαρωνικού Κόλπου.

Σύμφωνα με τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), στη μαρίνα Αλίμου υπάρχουν λειτουργικές ελλείψεις, ειδικά ελλείψεις σύγχρονων υποδομών, ενώ σε ορισμένες εγκαταστάσεις της κυριαρχεί η προχειρότητα (κοντέινερ, τροχόσπιτα, κλπ). Επισημαίνεται, επίσης, ότι στη μαρίνα δεν υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού σκαφών.

Οι λειτουργικές ελλείψεις της ήταν αυτές που προκάλεσαν το σχέδιο Προεδρικού διατάγματος, όπως προκύπτει από την  Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ). 

Σύμφωνα με την ΣΜΠΕ, με το Προεδρικό Διάταγμα αναδιαμορφώνεται,   ανασχεδιάζεται και βελτιώνεται η μαρίνα Αλίμου η οποία λειτουργεί από το 1970, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται τα ελλιμενιζόμενα σκάφη και οι επιβαίνοντες, αλλά και οι επισκέπτες. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.