ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κίνα στρέφεται προς την αγορά της Νότιας Αφρικής για το πλεονάζον diesel της

12:45 - 22 Αυγ 2018 | Ναυτιλία
Η Κίνα στρέφεται προς την αγορά της Νότιας Αφρικής για το πλεονάζον diesel της
Η Κίνα φαίνεται πως καλοβλέπει την προοπτική της νοτιοαφρικανικής αγοράς για την πώληση του πλεονάζοντος diesel της παραγωγής της.. Συγκεκριμένα η κρατική κινεζική πετρελαϊκή εταιρεία, Sinopec, απέστειλε την Δευτέρα 20 Αυγούστου τους πρώτους 30.000 τόνους diesel από διυλιστήριο της Σανγκάη προς την χώρα της Νότιας Αφρικής.

Σύμφωνα με το Reuters η αποστολή τέτοιων φορτίων είναι αρκετά σπάνια τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι ενδεικτικό ότι το φορτίο που στάλθηκε την Δευτέρα αποτελεί το πρώτο τα τελευταία δύο χρόνια.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι οι σημαντικότεροι κινέζοι πετρελαϊκοί παίκτες επεκτείνουν τις πωλήσεις τους προς τις αναδυόμενες αγορές πέραν της της Νοτιοανατολικής Ασίας καθότι τα περιθώρια κέρδους έχουν αποδυναμωθεί εν μέσω τεράστιου ανταγωνισμού.

Από την άλλη, το αντίπαλον δέος της Sinopec, CNPC, επίσης απέστειλε το πρώτο της φορτίο βενζίνης προς την Αμερική τον Απριλίο. Σημειώνεται ότι ο ασιατικός γίγαντας έσπασε κάθε ρεκόρ τον Μάιο όσον αφορά τις εξαγωγές diesel καθώς αυτές ανήλθαν στους 2,4 εκατ. τόνους.

Αναλυτές και εμπειρογνώμονες υποστηρίζουν ότι η αυξανόμενη παραγωγή των κινεζικών διυλιστηρίων σε καμία περίπτωση δεν απορροφάται από την εγχώρια κατανάλωση ενώ αναμένεται η λειτουργία δύο ακόμη νέων μονάδων. Κατά αυτό τον τρόπο οι αποστολές καυσίμων προς τις αναδυόμενες αγορές εφεξής θα πραγματοποιούνται με την Sinopec να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.