ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκλεισε ιδιωτικό γραφείο εύρεσης ναυτικής εργασίας, κατόπιν καταγγελίας ΠΝΟ

16:26 - 25 Οκτ 2018 | Ναυτιλία
Έκλεισε ιδιωτικό γραφείο εύρεσης ναυτικής εργασίας, κατόπιν καταγγελίας ΠΝΟ
Διέκοψε τη λειτουργία του, μετά από καταγγελία της ΠΝΟ, το ιδιωτικό γραφείο εύρεσης ναυτικής εργασίας που λειτουργούσε στη Βάρη με την επωνυμία «ELVICTOR ΓΕΝΕΕΑ».

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας - έπειτα από καταγγελίες και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) - ενημέρωσε και απέστειλε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά επιστολή διαμαρτυρίας για την ίδρυση και λειτουργία τής εν λόγω ιδιωτικής εταιρείας, η οποία παρείχε υπηρεσίες με σκοπό την εύρεση ναυτικής εργασίας σε Έλληνες αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού σε πλοία ελληνικής και ξένης σημαίας. Σημειώνεται ότι η αναζήτηση και εξεύρεση εργασίας για τους ναυτικούς γίνεται νομίμως μόνο μέσω του Γραφείου Ναυτικής Εργασίας, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Άμεσα το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά κάλεσε τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, από τον οποίο έλαβε ένορκη μαρτυρική κατάθεση. Παράλληλα, υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά προανακριτικό υλικό για την υπόθεση. Επίσης, με σχετικό έγγραφο που απέστειλε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας, ως αρμόδια δημόσια Υπηρεσία η οποία βεβαιώνει τη σύσταση και λειτουργία της ιδιωτικής αυτής εταιρείας, αιτήθηκε την εξέταση του φακέλου της υπόθεσης και την ανάκληση λειτουργίας της «ELVICTOR ΓΕΝΕΕΑ».

Την Τρίτη το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά ανέφερε ότι από πληρεξούσιο δικηγόρο της εταιρείας προσκομίστηκε πρακτικό έκτακτης συνέλευσής της και απόφασής της για λύση της και θέση της σε εκκαθάριση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.