ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς «μερική» έγκριση το master plan του ΟΛΠ

09:42 - 09 Ιαν 2019 | Ναυτιλία
Προς «μερική» έγκριση το master plan του ΟΛΠ
Μέχρι τα τέλη Φλεβάρη αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) να δώσει έγκριση για μέρος του master plan για κάποια από τα επενδυτικά σχέδια της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε εξέλιξη πάντως είναι μεταξύ του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής και του ΟΛΠ διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του master plan, όπου προβλέπονται μη υποχρεωτικές επενδύσεις 200 εκατ ευρώ.

Μια από αυτές αφορά  την ανέγερση εμπορικού κέντρου κάτι που συναντά την αντίδραση του τοπικού εμπορικού κόσμου που θεωρεί ότι αν γίνει οι τουρίστες κρουαζιέρας θα μένουν «εγκλωβισμένοι» εντός των τειχών του λιμανιού.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Εμπορικού  και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλης Κορκίδης έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ του να αλλάξουν τα αρχικά σχέδια της διοίκησης του ΟΛΠ, για το εμπορικό  κέντρο, το οποίο μπορεί να γίνει συνεδριακό. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πειραιά υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να δημιουργηθούν δύο αγορές η μια να λειτουργεί αποκομμένη από την άλλη. Ωστόσο δηλώνει υπέρμαχος των επενδύσεων του ΟΛΠ και της Cosco και συνηγορεί στην υλοποίησή τους με την προϋπόθεση να αναδεικνύεται ο Πειραιάς.

 Σημειώνεται ότι με βάση το master plan του ΟΛΠ  προβλεπόταν εννέα έργα. Μάλιστα εντός του 2018  θα ξεκινούσαν τα έργα διαμόρφωσης του νέου κέντρου logistics στον πρώην χώρο ΟΔΔΥ έκτασης 90 στρεμμάτων. Όμως ένεκα μη έγκρισης του master plan καθυστερούν.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.