ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα στο ταμπλό το ομόλογο της Attica Συμμετοχών

09:06 - 29 Ιουλ 2019 | Ναυτιλία
Σήμερα στο ταμπλό το ομόλογο της Attica Συμμετοχών
Το πρώτο ομόλογο ακτοπλοϊκής εταιρείας είναι γεγονός στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς από σήμερα ξεκινά η διαπραγμάτευση του ομολόγου της Attica Συμμετοχών, με κωδικό διαπραγμάτευσης με ελληνική γραμματοσειρά «ΑΤΤΙΚΑΟ1» και με λατινική «ATTICAB1».

Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των ομολογιών είναι στα 1.000 ευρώ ανά ομολογία, ήτοι 100% της ονομαστικής αξίας της και ίση με την τιμή διάθεσης που καθορίστηκε από τους Συντονιστές Κυρίους Αναδόχους της Δημόσιας Προσφοράς βάσει της διαδικασίας του Βιβλίου Προσφορών.

Η έκδοση της Attica Συμμετοχών στέφθηκε με επιτυχία, καθώς υποβλήθηκαν υπερδιπλάσιες προσφορές από τους επενδυτές, με την τελική απόδοση του τίτλου να διαμορφώνεται στο 3,40%. Πιο αναλυτικά, ενώ η εταιρεία ζητούσε από 125 εκατ. ευρώ έως 175 εκατ. το ανώτερο, οι προσφορές έφτασαν στα 375,6 εκατ. ευρώ.

Οι Ομολογίες κατανεμήθησαν ως εξής:

α) 117.000 Ομολογίες (66,86% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθησαν σε Ιδιώτες Επενδυτές και

β) 58.000 Ομολογίες (33,14% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθησαν σε Ειδικούς Επενδυτές.

Που θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια

Όπως ανακοίνωσε το δ.σ. της Attica Συμμετοχών, οι δαπάνες έκδοσης εκτιμώνται σε 3,33 εκατ. ευρώ και θα αφαιρεθούν από τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια.

Τα συνολικά καθαρά αντληθέντα κεφάλαια, ήτοι μετά την αφαίρεση των δαπανών έκδοσης, θα χρησιμοποιηθούν από την Εταιρία ως ακολούθως και με την κατωτέρω προτεραιότητα:

(1) Αμέσως μετά την Ημερομηνία Έκδοσης του Δανείου και σε κάθε περίπτωση εντός 15 Εργάσιμων Ημερών από την Ημερομηνία Έκδοσης του Δανείου, 

αποπληρωμή υφιστάμενου, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου δανεισμού. Θα αποπληρωθούν δάνεια Θυγατρικών και της Εκδότριας συνολικού ύψους 99.058.035 ευρώ κατά την Ημερομηνία Έκδοσης.

(2) Ποσό ύψους 25.941.965 ευρώ θα διατεθεί για την αγορά και εγκατάσταση εξειδικευμένου εξοπλισμού πλυντρίδων καυσαερίων (scrubbers), ήτοι συσκευών για τον έλεγχο αέριων εκπομπών και ειδικά όξινων αερίων (SOx), σε επιλεγμένα πλοία των Θυγατρικών της Εκδότριας, έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021, αναλόγως της διαθεσιμότητας του κατασκευαστή.

Η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού όσον αφορά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των scrubbers, θα γίνεται κάθε φορά μέσω σχετικής ανακοίνωσης της Εταιρίας, η οποία θα δημοσιεύεται μέσω του συστήματος ΕΡΜΗΣ στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Χρηματιστηρίου Αθηνών και στην ιστοσελίδα της Εταιρείας.

(3) Το υπολειπόμενο ποσό, ήτοι 46,67 εκατ. ευρώ περίπου, θα διατεθεί, εντός 12 μηνών από την Ημερομηνία Έκδοσης του Δανείου, εναλλακτικά μερικώς ή ολικώς σε κάθε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:

i) για την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης Θυγατρικών η οποία θα πραγματοποιείται μέσω συμμετοχής της Εκδότριας σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου Θυγατρικών, ή/και

ii) για την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης της Εκδότριας, ή/και

iii) την αποπληρωμή μέρους του υφιστάμενου, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου δανεισμού Θυγατρικών (η οποία θα πραγματοποιείται μέσω συμμετοχής της Εκδότριας σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου Θυγατρικών) ή και της Εκδότριας. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.