ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με εντολές από το εξωτερικό η άνοδος σε ΝΕΛ και ΑΝΕΚ

15:21 - 05 Ιουν 2007 | Ναυτιλία
Εντονο είναι το αγοραστικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί σήμερα επί των μετοχών της ΝΕΛ και της ΑΝΕΚ, ενώ δε λείπουν και τα σενάρια, καθώς στον κλάδο αναμένονται εξελίξεις. Φαίνεται πάντως, πως το μεγαλύτερο μέρος των αγορών στη ΝΕΛ γίνεται από το εξωτερικό και αποδίδεται από τη μία σε αυτά τα σενάρια και από την άλλη στις δωρεάν μετοχές που θα δώσει η εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «R» δεν τίθεται θέμα εξαγοράς της εταιρείας από άλλη εισηγμένη, οπότε το συγκεκριμένο σενάριο θα πρέπει να αποκλειστεί. Πάντως το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί στη μετοχή παραπέμπει σε μάζεμα από ισχυρά χαρτοφυλάκια.  

Σε ό,τι αφορά την ΑΝΕΚ η αγορά περιμένει είδηση, μετά και την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, που έχει εφοδιάσει με σημαντική ρευστότητα τα ταμεία της εταιρείας. Παράλληλα, το αγοραστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται στη μετοχή αποδίδεται σε εντολές της Altantica Navigazione. Πρέπει επίσης να τονιστεί πως η εν λόγω μετοχή έχει καταγράψει σημαντική άνοδο από την ημέρα που έκοψε το δικαίωμα στην αύξηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.