ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικαιωμένη και με «κληρονομικό» χάρισμα η ΝΕΛ

15:24 - 11 Ιουν 2007 | Ναυτιλία
Δικαιωμένη αισθάνεται η διοίκηση της Sea Link Ferries, θυγατρική της ΝΕΛ, μετά την ματαίωση της τακτικής γενικής συνέλευσης της Hellenic Seaways. Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις η διοίκηση της ΝΕΛ «διαισθάνεται» πως θα ματαιωθεί και η γενική συνέλευση των Μινωικών Γραμμών.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Hellenic Seaways, συμμορφούμενη με το αίτημά της ΝΕΛ, ματαίωσε την τακτική ΓΣ που είχε προγραμματίσει για την 14.6.2006, μέσα στην προθεσμία που η εταιρεία της είχε δώσει περιθώριο. Η ΝΕΛ υπενθυμίζει ότι είχε  προαναγγείλει… το αυτονόητο. Οτι δηλαδή η τακτική ΓΣ της HSW δεν πρόκειται να γίνει την 14.6.2007.

Η διοίκηση της HSW με την ανακοίνωσή της δικαιολογεί την ματαίωση της ΓΣ λόγω μη καταθέσεως στην Νομαρχία των προσαρτημάτων του ισολογισμού. «Είναι όμως έτσι απλά τα πράγματα; Πρόκειται δηλαδή περί μιας «γκάφας», «αστοχίας» της διοικήσεως της ΧΕΛΛΕΝΙΚ παραλείψεως καταθέσεως των προσαρτημάτων  του ισολογισμού;», αναρωτιέται η διοίκηση της ΝΕΛ και στο ερώτημα αυτό απαντά: Οχι βέβαια. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά Απ.Βεντούρη η διοίκηση της HSW κατέθεσε στην Νομαρχία 2 αιτήσεις (αριθμ. πρωτ. 3068 και 3069 την 24.5.2007) στις οποίες ψευδώς ανέγραψε, ότι δήθεν έχει επισυνάψει τα προσαρτήματα των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων χρήσεως 2006 και οικονομικών καταστάσεων χρήσεως 2006, αντίστοιχα. Προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να εμφανίσει (και εμφάνισε) ότι δήθεν είχαν κατατεθεί και τα προσαρτήματα την ημερομηνία της 24.5.2007 με τους ως άνω αριθμούς πρωτοκόλλου. Σχεδίαζε δε, αφού σταλεί η πρόσκληση στο ΦΕΚ εκ των υστέρων με τους ίδιους αριθμούς πρωτοκόλλου με την παλαιά ημερομηνία να εμφανίσει ότι δήθεν τα είχε προσκομίσει από τότε.

Το όλο σχέδιο ματαιώθηκε όταν έγκαιρα έγινε αυτό αντιληπτό από τη ΝΕΛ, η οποία σημειώνει πως από 29.5.2007 έλαβε δεσμευτική βεβαίωση της Νομαρχίας Πειραιώς η οποία περιέγραφε ακριβώς ότι είχε συμβεί. Δηλαδή παρά το γεγονός ότι ανέφεραν ότι είχαν επισυνάψει τα προσαρτήματα τους στην αίτηση, μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν τα είχαν καταθέσει.

Η εταιρεία ως μέτοχος της Hellenic Seaways επιφυλάσσεται ρητά στο σημείο αυτό για το νέο αδίκημα στο οποίο υπέπεσαν οι διοικούντες της εταιρείας. Επισημαίνει ότι τα προσαρτήματα του ισολογισμού τα οποία σκοπίμως δεν κατέθεσε η ΧΕΛΛΕΝΙΚ είναι μείζονος σημασίας διότι από κει θα μπορούσε να διαπιστώσει εάν οι διοικούντες την ΧΕΛΛΕΝΙΚ διέπραξαν εκ νέου το αδίκημα για το οποίο έχει υποβάλλει έγκληση η εταιρεία μας και επενέβη το ΣΔΟΕ. (και όχι μόνο). Καταγγέλλει ότι τους ισολογισμούς του 2006 της ΧΕΛΛΕΝΙΚ τους υπογράφει και πάλι ο Ορκωτός Λογιστής Στέφανος Σαρακοστίδης ο οποίος σύμφωνα με την έγκλησή της είναι ο φυσικός αυτουργός της κακουργηματικής ψευδούς βεβαιώσεως κατ’ εξακολούθηση.

Μετά και τις παραπάνω εξελίξεις η διοίκηση της ΝΕΛ προαναγγείλουμε τις επόμενες. Η ΧΕΛΛΕΝΙΚ ήθελε πάση θυσία η ΓΣ να πραγματοποιηθεί πιο μπροστά από την συνέλευση των ΜΙΝΩΙΚΩΝ, η οποία είχε προγραμματισθεί για την 24.6.2007. Ομως μετά την αποκάλυψη του σχεδίου της ΧΕΛΛΕΝΙΚ στην Νομαρχία Πειραιά η ΧΕΛΛΕΝΙΚ, συμμορφούμενη προς το αίτημά της ΝΕΛ, ανακοίνωσε ότι η ΓΣ αυτής θα γίνει την 29.6.2007. Η "διαίσθησή" της ΝΕΛ λοιπόν λέει ότι μετά από αυτήν την εξέλιξη, για τη ΓΣ των ΜΙΝΩΙΚΩΝ που έχει προγραμματισθεί να γίνει την 24.6.2007 θα ζητηθεί αναβολή για να πάει μετά την συνέλευση της ΧΕΛΛΕΝΙΚ. Δηλαδή μετά την 29.6.2007.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.