ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

35 χρόνια ο Κώστας Γραμμένος "ηγέτης" της Ναυτιλίας Κύριο

12:08 - 07 Νοε 2019 | Ναυτιλία
35 χρόνια ο Κώστας Γραμμένος "ηγέτης" της Ναυτιλίας
Ο καθηγητής Κώστας Γραμμένος, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της διεθνούς ναυτιλίας, ήταν ασφαλώς το κεντρικό πρόσωπο της εκδήλωσης εορτασμού των 35 χρόνων του Πανεπιστημιακού κέντρου που φέρει το όνομα του στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου.

Ο καθηγητής, ο οποίος κατάφερε να μετατρέψει μια τραπεζική πρακτική, την χρηματοδότηση της ναυτιλίας, σε Πανεπιστημιακό μάθημα, ίδρυσε το Costas Grammenos Center for Shipping, Trade and Finance πριν από 35 χρόνια και η εκδήλωση που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Λονδίνο εορτάζει αυτή την επέτειο των 35 ετών.

Ο καθηγητής Γραμμένος, ο οποίος έχει τιμηθεί από τη Βασίλισσα Ελισσάβετ με δυο τίτλους τιμής της Μεγάλης Βρετανίας, OBE και CBE, στην κεντρική ομιλία του που είχε θέμα τις εξελίξεις όχι μόνο στη ναυτιλία αλλά στην παγκόσμια οικονομία, είπε οτι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι συνεχείς και ραγδαίες αλλαγές που βλέπουμε σήμερα, είναι η σκληρή εργασία. “Work, work, work”. Αυτό ήταν και είναι το μότο ζωής του Κώστα Γραμμένου ο οποίος στα 75 του χρόνια ταξιδεύει ασταμάτητα σε ολόκληρο τον κόσμο, διευθύνει το κέντρο σπουδών του Πανεπιστημίου και συμβουλεύει δεκάδες ναυτιλιακές επιχειρήσεις ανά τον κόσμο. Είναι δε “πνευματικός πατέρας” εκατοντάδων στελεχών από όλες τις χώρες που έχουν αποφοιτήσει από το κέντρο σπουδών του και ποτέ δεν έχασαν την επαφή μαζί του. 

Το Πανεπιστήμιο City για να τον τιμήσει του προσέφερε το εικονιζόμενο πορτραίτο που ζωγράφισε ο Alan B. Kalmanov, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους  Ρώσσους ζωγράφους, μέλος της Ρωσσικής Ακαδημίας Τεχνών.

Στην εκδήλωση για τον εορτασμό των 35 ετών του Κέντρου για τη Ναυτιλία, το Εμπόριο και τη Χρηματοδότηση, ήταν καλεσμένος και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος αναφερόμενος στο προσφυγικό είπε οτι "η Τουρκία εξελίσσεται σε μια χώρα ταραξία". Ο πρώην Πρωθυπουργός καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους, εκτός της κυρίας Sadan kaptanoglou, ιδιοκτήτριας της Kaptanoglou Shipping και προέδρου της BIMCO, η οποία βρισκόταν στο πάνελ των ομιλητών για να αναπτύξει ναυτιλιακά θέματα.

Εκτός των άλλων ομιλητών, εντύπωση προκάλεσαν οι ομιλίες των εφοπλιστών Στέλιου Χατζηιωάννου το ίδρυμα του οποίου έχει χορηγήσει από το 2006, 125 υποτροφίες αξίας 1,250.000 Στερλίνων και του Νίκου Τσάκου, Προέδρου της INTERTANKO. Και οι δυο είναι απόφοιτοι του κέντρου και μαθητές του Κώστα Γραμμένου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.