ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέτρα ενίσχυσης του ελληνικού νηολογίου αναζητά το Υπ. Ναυτιλίας

10:23 - 10 Ιαν 2020 | Ναυτιλία
Μέτρα ενίσχυσης του ελληνικού νηολογίου αναζητά το Υπ. Ναυτιλίας
Μέτρα για να γίνει το ελληνικό νηολόγιο πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλα μελετά η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, χτες κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ναυτικού Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Πλωτό Μουσείο "Ελλάς Λίμπερτυ" στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο υπουργός τόνισε ότι για να είναι η ελληνική ναυτιλία ανταγωνιστική, προϋποθέτει πέραν των άλλων και ενίσχυση του ελληνικού νηολογίου.

«Αυτό που μελετάμε με τους αρμόδιους φορείς» πρόσθεσε «είναι ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού του πλαισίου προκειμένου  το ελληνικό νηολόγιο να είναι το ίδιο ανταγωνιστικό με τα υπόλοιπα νηολόγια». Τόνισε εξάλλου ότι δεν αρκεί να έχουμε μόνο ελληνική πλοιοκτησία αλλά και ενίσχυση των ελληνικών πληρωμάτων με βελτίωση και του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

«Οι Έλληνες έχουν τα πιο σύγχρονα και τα πιο ασφαλή πλοία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Πλακιωτάκης υπογραμμίζοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας του ελληνόκτητου στόλου είναι 11,7 όταν ο μέσος όρος ηλικίας του παγκόσμιου στόλου είναι 15,2. Επιπρόσθετα η συμμετοχή των ελληνόκτητων πλοίων σε ναυτικά ατυχήματα είναι σχεδόν μηδενική, περίπου στο 0,1%.

Για άλλη μια φορά ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε ότι η ναυτιλία αποτελεί μία εθνική υπόθεση.

«Όταν το 30% των εισαγωγών του αμερικανικού πετρελαίου μεταφέρεται από ελληνικά πλοία καθώς και το 22% των εξαγωγών των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν τα τελευταία 15 χρόνια στα κινεζικά ναυπηγεία έχουν κατασκευαστεί πάνω 1000 πλοία προϋπολογισμού 64 δισ. δολ, μπορεί κανείς να καταλάβει για τον τομέα αυτό που μιλάμε» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Γ. Πλακιωτάκης

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 10:31 - 10 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.