ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΕΕ χρηματοδοτεί project αυτόνομων πλοίων

22:25 - 22 Ιαν 2020 | Ναυτιλία
Η ΕΕ χρηματοδοτεί project αυτόνομων πλοίων
Το project αυτόνομων πλοίων που αναπτύχθηκε από το νορβηγικό ναυτιλιακό cluster έλαβε περίπου 20,1 εκατομμύρια ευρώ, μία από τις μεγαλύτερες επιχορηγήσεις που χορηγήθηκαν ποτέ σε Νορβηγούς παίκτες, από το ερευνητικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Horizon 2020.

Στο πλαίσιο του έργου, η Kongsberg πρόκειται να εγκαταστήσει και να δοκιμάσει την αυτόνομη τεχνολογία σε δύο πλοία σε διαφορετικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα. Τα δύο αυτόνομα πλοία θα δοθούν για χρήση ειδικά στις παράκτιες θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων και στις εσωτερικές πλωτές οδούς της Ευρώπης.

"Το νορβηγικό ναυτιλιακό cluster, του οποίου μέρος είναι η Kongsberg, είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αυτόνομη ναυτιλία. Τώρα ενισχύουμε περαιτέρω τη θέση μας μέσω του έργου AUTOSHIP, το οποίο θα επιταχύνει την υλοποίηση των αυτόνομων πλοίων επόμενης γενιάς και θα δημιουργήσει έναν χάρτη πορείας για την εμπορευματοποίηση της αυτόνομης ναυτιλίας στην ΕΕ τα επόμενα πέντε χρόνια ", λέει ο Egil Haugsdal, Διευθύνων Σύμβουλος της Kongsberg Maritime.

Το AUTOSHIP, ένα τετραετές πρόγραμμα, είναι μια συνεργασία μεταξύ της Kongsberg και του ερευνητικού οργανισμού της Νορβηγίας, SINTEF, καθώς και πολλών ευρωπαίων εταίρων, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης του Συμβουλίου Έρευνας της Νορβηγίας.

"Η τεχνολογία συμβάλλει σε ασφαλέστερες, αποδοτικότερες και βιώσιμες θαλάσσιες λειτουργίες, τόσο στις μεταφορές όσο και στην υδατοκαλλιέργεια. Το πρόγραμμα λαμβάνει πλέον ένα από τα μεγαλύτερα κονδύλια του προγράμματος "Horizon 2020" της ΕΕ", λέει ο Iselin Nybø, υπουργός έρευνας της Νορβηγίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:49 - 22 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.