ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Αναβολή της μεταβίβασης στην ΟΝΕΧ- Αντιδράσεις εργαζομένων

16:31 - 12 Μαρ 2020 | Ναυτιλία
Ναυπηγεία Ελευσίνας: Αναβολή της μεταβίβασης στην ΟΝΕΧ- Αντιδράσεις εργαζομένων
Για τις 19 Μαρτίου μετατέθηκε η κρίσιμη γενική συνέλευση της Νεωρίον για την έγκριση της μεταβίβασης των ναυπηγείων Ελευσίνας στην Onex. Αντιδράσεις από τους εργαζομένους, αλλά και από την αμερικανική εταιρεία. Η διαδικασία εξυγίανσης εγκρίθηκε μεν, ωστόσο, υπήρξε αναβολή των οριστικών αποφάσεων για την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση των Ναυπηγείων «αποφασίζεται η εξυγίανση της εταιρίας με τη διαδικασία του άρθρου 106 β΄ ή και δ΄ του πτωχευτικού κώδικα».

Για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης επί του δεύτερου θέματος  της ημερήσιας διάταξης της Γ.Σ., δηλαδή τη μεταβίβαση της εταιρίας Νεώριο Συμμετοχών Α.Ε. σε διάδοχο σχήμα υπό την ΟΝΕΧ ELEFSIS SHIPYARDS, «ομόφωνα αποφασίστηκε η διακοπή της Γ.Σ. και η συνέχισή της την Πέμπτη 19/3/2020 κι ώρα 13.00 στον ίδιο χώρο χωρίς νέα πρόσκληση. «Στόχος της κίνησης αυτής», όπως τονίστηκε από τη διοίκηση, «είναι να προσκομιστούν στη νέα συνεδρίαση, επιπλέον στοιχεία σχετικά με την συγκεκριμένη πρόταση του επενδυτή ΟΝΕΧ ΑΕ και τη διαδικασία εξυγίανσης».

Ήδη έχει υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό για τη μεταβίβαση των ναυπηγείων. Στη συνέχεια, εφόσον υπάρξει επικύρωση από τη Γ.Σ., την επόμενη εβδομάδα της μεταβίβασης των μετοχών του νυν προέδρου των Ναυπηγείων Ελευσίνας, Νίκου Ταβουλάρη, θα υποβληθεί το σχετικό σχέδιο εξυγίανσης στο αρμόδιο πολυμελές Πρωτοδικείο βάσει του άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Ουσιαστικά, η όλη διαδικασία εξυγίανσης είναι ταυτόσημη με αυτήν που ακολουθήθηκε και στο Νεώριο Σύρου. Έτσι, θα μπορέσει να συνεχιστεί η λειτουργία του ναυπηγείου από την ONEX μέχρι την τελική μεταβίβαση της Νεωρίου Συμμετοχών. Βέβαια, στις γιάρδες της Ελευσίνας, ήδη, κατασκευάζονται άλλες δυο πυραυλάκατοι από το πρόγραμμα ναυπηγήσεων του Πολεμικού Ναυτικού.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 17:53 - 12 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.