ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαγόρευση κατάπλου σε όλα τα ιδιωτικά σκάφη σε ελληνικά λιμάνια

16:33 - 19 Μαρ 2020 | Ναυτιλία
Ανακοινώθηκε την Πέμπτη περιορισμός του κατάπλου των ιδιωτικών σκαφών σε ελληνικά λιμάνια και η αποβίβαση των επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους και τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Η απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη. προβλέπει τον προσωρινό περιορισμό εν όλω του κατάπλου ιδιωτικών πλοίων (σκαφών) θαλάσσιας αναψυχής σε ελληνικά λιμάνια, προερχόμενων από οποιονδήποτε γεωγραφικό προορισμό καθώς και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού στην ελληνική επικράτεια.

Η απαγόρευση κατάπλου όλων των ιδιωτικών σκαφών ισχύει από 19 Μαρτίου και για έναν μήνα, δηλαδή έως και τις 19 Απριλίου.

Τα προβλήματα στην αγορά του yachting λόγω του κορονοϊού είχε επισημάνει μιλώντας στο Reporter, ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), Αντώνης Στελλιάτος.

Με άλλη απόφαση των υπουργών Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών και Ναυτιλίας, απαγορεύεται η λειτουργία στο σύνολο της Επικράτειας, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, έως και τις 20 Απριλίου όλων των σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων χειριστών ταχύπλοων σκαφών. Επίσης όλων των σχολών ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, των επιχειρήσεων παροχής καταδυτικών υπηρεσιών αναψυχής, των επιχειρήσεων παροχής εκμίσθωσης θαλασσίων μέσων αναψυχής, και των εταιρειών παροχής εκμίσθωσης μηχανοκίνητων λέμβων και ταχύπλοων σκαφών.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:50 - 19 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.