ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βγήκαν μαχαίρια» μεταξύ μετόχων των Ναυπηγείων Ελευσίνας

09:28 - 06 Μαϊ 2020 | Ναυτιλία
«Βγήκαν μαχαίρια» μεταξύ μετόχων των Ναυπηγείων Ελευσίνας
Με επιστολή τους οι κύριοι Ιωάννης και Γεώργιος Στεφάνου, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας Ναυπηγεία Ελευσίνας ΑΕ καταφέρονται κατά του διευθύνοντος συμβούλου Νικόλαου Ταβουλαρη κι απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να μη λαμβάνει υπόψη τα όσα επικαλείται ο διευθύνων σύμβουλος εφόσον δεν είναι υπογεγραμμένα κι από τους ίδιους, που είναι και μέτοχοι μειοψηφίας.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους που κοινοποιούν στα μέλη της διοίκησης, σε υπουργούς, βουλευτές, και βασικούς πιστωτές αλλά και το Πολεμικό Ναυτικό θα πρέπει να μη λαμβάνεται υπόψιν καμία επιστολή από τα ναυπηγεία μας «που να μην φέρει τις υπογραφές και των υπολοίπων δύο Μελών του ΔΣ που συνυπογράφουν την παρούσα, μέχρι να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο διοίκησης των Ναυπηγείων μέσω σύστασης ειδικής επιτροπής διερεύνησης υπό το ΔΣ της εταιρίας για την ενδελεχή έρευνα σχετικών ζητημάτων.»

Οι δυο μέτοχοι αποτυπώνοντας και το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των 600 εργαζομένων που είναι σε αναβρασμό και καταλογίζουν ευθύνη στον κ. Ταβουλάρη για το ότι δεν διεξάγονται συνεδριάσεις του ΔΣ ώστε να προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσης με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, την ΟΝΕΧ. Μάλιστα, τονίζουν ότι ο διευθύνων σύμβουλος προβαίνει σε ατομικές ενέργειες και αποκρύπτει πολύ σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τη διάσωση της εταιρείας. «Αποκορύφωμα δε των κινήσεων σας η άνευ προηγουμένου παράνομη ενέργεια σας, κατά την διάρκεια της τελευταίας Γ.Σ., να απαγορεύσετε το λόγο σε μέτοχο τις μητρικής εταιρίας και έναν εκ των υπογραφόντων της παρούσας», σημειώνουν στην επιστολή απευθυνόμενοι στον κ. Ταβουλάρη οι δυο μέτοχοι.

Καταλογίζουν μάλιστα στον κ. Ταβουλάρη παρακώλυση διαδικασίας καθώς ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει ποιος βρίσκεται πίσω από την AXIS SA, εταιρεία η οποία κατέχει άνω του 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Νεώριον Συμμετοχών.

«Δεν γνωρίζετε δηλαδή και δεν έχετε επαφή με τον μεγαλύτερο μέτοχο της ΝΕΩΡΙΟΝ Συμμετοχών Α.Ε.;» αναφέρουν προειδοποιώντας ότι θα συγκαλέσουν οι ίδιοι τα αρμόδια όργανα προκειμένου να διερευνηθεί το ποιος είναι ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας. «Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και γεννά θέματα εθνικής ασφάλειας και νομιμότητας των αποφάσεων της διοίκησης μια τέτοια άγνοια.»

Οι δυο μέτοχοι αφήνουν κι ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα έναντι του κ. Ταβουλάρη. «Μετά από την διαφαινόμενη αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του αλλά και τη στοιχειώδη επαφή του με την κοινή λογική και σημερινή πραγματικότητα, την οποία βιώνουν οι 600 εργαζόμενοι, το ΠΝ που δεν παραλαμβάνει τα πλοία του εδώ και 10 έτη, αλλά και οι μέτοχοί μας.»

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.