ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλακιωτάκης: Μεγιστοποιούμε τα οφέλη για κάθε νησί ξεχωριστά

12:33 - 16 Ιουλ 2020 | Ναυτιλία
Πλακιωτάκης: Μεγιστοποιούμε τα οφέλη για κάθε νησί ξεχωριστά
Στη Ρόδο βρέθηκε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός επισκέφτηκε το νησί συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, την Γενική Γραμματέα Αιγαίου Και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, την Γενική Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης Βίκυ Λοΐζου και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ και να συζητήσω με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνιο Καμπουράκη, τους τοπικούς βουλευτές, την κυρία Μίκα Ιατρίδη και τον κ. Ιωάννη Παππά, αλλά και εκπροσώπους φορέων, για την επανεκκίνηση της κοινωνικής, οικονομικής και τουριστικής δραστηριότητας στη Ρόδο και γενικότερα στα Δωδεκάνησα.

Όπως είναι γνωστό με σχέδιο Νόμου που έχουμε ήδη παρουσιάσει, αλλάζει ριζικά το πλαίσιο άσκησης της νησιωτικής πολιτικής στη χώρα μας. Από τις αποσπασματικές παρεμβάσεις, προχωρούμε σε ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, με τη χρήση συγκεκριμένων χρηματοδοτικών εργαλείων. Μεγιστοποιούμε τα οφέλη για κάθε νησί ξεχωριστά, αλλά και συνολικά για τους νησιώτες, που αποτελούν το 15% του πληθυσμού της χώρας μας.

Στην προσπάθεια αυτή, επιζητούμε και υπολογίζουμε στη σύμπραξη των τοπικών κοινωνιών. Περιφέρειες, Δήμοι, Φορείς, οργανωμένα σύνολα και φυσικά οι νησιώτες, μπορούν να συνεισφέρουν ώστε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τη Ρόδο.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:44 - 16 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.