ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιβεβαίωση Reporter: Νέες ημερομηνίες στους διαγωνισμούς για τα περιφερειακά λιμάνια

14:23 - 30 Σεπ 2020 | Ναυτιλία
Επιβεβαίωση Reporter: Νέες ημερομηνίες στους διαγωνισμούς για τα περιφερειακά λιμάνια
Παρατάθηκε τελικά η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Ηγουμενίτσας και Καβάλας από το ΤΑΙΠΕΔ, προς επιβεβαίωση σχετικού ρεπορτάζ του Reporter.gr.

Όπως είχαμε γράψει, η απόφαση παράτασης ελήφθη, μετά από σχετικά αιτήματα των ενδιαφερόμενων επενδυτών για την έγκαιρη συλλογή των νομιμοποιητικών εγγράφων, τα οποία είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή στην πρώτη φάση του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται πως η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα τρία λιμάνια είχε προγραμματιστεί, αρχικά, για τις 2 Οκτωβρίου. Ωστόσο, και μετά τις σχετικές ανακοινώσεις από το ΤΑΙΠΕΔ, οι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 16 Οκτωβρίου για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης, στις 23 Οκτωβρίου για την Καβάλα και στις 30 Οκτωβρίου για το λιμάνι Ηγουμενίτσας.

Σημειώνεται ότι σε Αλεξανδρούπολη και Ηγουμενίτσα προβλέπεται η πώληση τουλάχιστον του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των Οργανισμών Λιμένων. Για την Καβάλα προβλέπεται η υπο-παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμένα Φίλιππος Β΄ του Οργανισμού Λιμένος.

Οι ανακοινώσεις

Λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Σχετικά με την πρόσκληση για την υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε. (η «Πρόσκληση»), το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου («ΤΑΙΠΕΔ») ανακοινώνει την απόφασή του να παρατείνει την Ημερομηνία Υποβολής που ορίζεται στην Παράγραφο 5.2 της Πρόσκλησης σχετικά με την υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στις 16 Οκτωβρίου 2020 και έως τις 17:00 (Ελληνική ώρα, GMT +2). Οι όροι που χρησιμοποιούνται και δεν ορίζονται στο παρόν έχουν την ίδια έννοια που τους δίνεται στην Πρόσκληση. Όλοι οι λοιποί όροι και προϋποθέσεις της Πρόσκλησης παραμένουν ως έχουν. Το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης και του παρόντος είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ: www.hradf.com.

Λιμάνι Καβάλας

Σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στην παράγραφο 5.4. της Πρόσκλησης Υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων, σε τμήμα του λιμένα Φίλιππος Β΄, ΟΛΚ Α.Ε. (η “Πρόσκληση”), που δημοσιεύθηκε στις 17 Ιουλίου 2020, το Ταμείο ανακοινώνει, ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία η Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, έως τις 17:00 (Ελληνική ώρα).

Τα Ενδιαφερόμενα Μέρη έχουν το δικαίωμα να απευθύνουν συγκεκριμένα αιτήματα για την παροχή διευκρινίσεων, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στην παράγραφο 5.4. της Πρόσκλησης μέχρι την 8η Οκτωβρίου 2020, έως τις 17:00 (Ελληνική ώρα). Όλοι οι λοιποί όροι και προϋποθέσεις της Πρόσκλησης παραμένουν ως έχουν. Οι όροι που χρησιμοποιούνται και δεν ορίζονται στο παρόν έχουν την ίδια έννοια που τους δίνεται στην Πρόσκληση. Το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης και του παρόντος είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ: www.hradf.com.

Λιμάνι Ηγουμενίτσας

Σχετικά με την πρόσκληση για την υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε. (η «Πρόσκληση»), το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου («ΤΑΙΠΕΔ») ανακοινώνει την απόφασή του να παρατείνει την Ημερομηνία Υποβολής που ορίζεται στην Παράγραφο 5.2 της Πρόσκλησης σχετικά με την υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στις 30 Οκτωβρίου 2020 και έως τις 17:00 (Ελληνική ώρα, GMT +2).

Οι Ενδιαφερόμενοι έχουν το δικαίωμα να απευθύνουν συγκεκριμένα αιτήματα για την παροχή διευκρινίσεων, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στην παράγραφο 5.4. της Πρόσκλησης, μέχρι την 15η Οκτωβρίου 2020 και έως τις 17:00 (Ελληνική ώρα, GMT + 2). Οι όροι που χρησιμοποιούνται και δεν ορίζονται στο παρόν έχουν την ίδια έννοια που τους δίνεται στην Πρόσκληση. Όλοι οι λοιποί όροι και προϋποθέσεις της Πρόσκλησης παραμένουν ως έχουν. Το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης και του παρόντος είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ: www.hradf.com.

Γιώργος Γεωργίου

Τελευταία τροποποίηση στις 15:00 - 30 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.