ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνοαμερικανική συμμαχία διεκδικεί τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

09:44 - 08 Οκτ 2020 | Ναυτιλία
Ελληνοαμερικανική συμμαχία διεκδικεί τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά
Το ενδιαφέρον του για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά εξέφρασε για πρώτη φορά επισήμως ο ο πρόεδρος και CEO της ΟΝΕΧ Group, Πάνος Ξενοκώστας.

Υπενθυμίζεται ότι στον Όμιλο ανήκουν τα ναυπηγεία στη Σύρο και το πλειοψηφικό πακέτο σε αυτά της Ελευσίνας.

Στο διά ταύτα, ο κ. Ξενοκώστας συναντήθηκε, χθες Τετάρτη, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του κρατικού χρηματοδοτικού οργανισμού των ΗΠΑ International Development Finance Corporation (DFC), Adam Boehler. Η DFC ασχολείται ενεργά με τις ελληνικές επενδύσεις, καθώς, όπως σας έχει αποκαλύψει το Reporter, παρακολουθεί στενά τη διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, ενώ αναμένεται να χρηματοδοτήσει την επένδυση της ONEX στα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Με ανάρτησή του στο twitter μετά τη συνάντηση, ο κ. Ξενοκώστας επεσήμανε: 

«Ήταν μια σπουδαία συνάντηση. Συζητήσαμε τα επόμενα βήματα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, παράλληλα με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με στόχο να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο, ηγετικό ενεργειακό και ναυπηγικό hub για την Ανατολική Μεσόγειο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανάρτηση του κ. Boehler:

«Συνεχίζουμε την πρόοδο που πετύχαμε στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα. Συναντήθηκα σήμερα με τον Πάνο Ξενοκώστα και συζητήσαμε την επένδυση της DFC στο ενεργειακό hub Ελευσίνας. Πρόκειται για μία στρατηγική επένδυση που, μαζί με τον Σκαραμαγκά, θα αναζωογονήσει την ελληνική ναυπηγική βιομηχανία δημιουργώντας θέσεις εργασίας».

{https://twitter.com/PanosXenokostas/status/1313635150366990337}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.