ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Globus Maritime: Ενίσχυση του στόλου-Ράλι της μετοχής

15:33 - 13 Οκτ 2020 | Ναυτιλία
Globus Maritime: Ενίσχυση του στόλου-Ράλι της μετοχής
«Απογειώθηκε» κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street η μετοχή της Globus Maritime, συμφερόντων της οικογένειας Φειδάκη, στον απόηχο της ενίσχυσης του στόλου της.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε την εξαγορά ενός πλοίου τύπου kamsarmax, κατασκευής 2015, έναντι 18,4 εκατ. δολαρίων, χωρίς να γίνει γνωστό ούτε το όνομα του πλοίου ούτε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του.

Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στην Globus, κατά το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Με τη νέα προσθήκη, θα διαχειρίζεται έναν στόλο έξι μοντέρνων πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, συνολικής χωρητικότητας 381.738 DWT και μέσης ηλικίας 10,9 ετών.

Η είδηση έφερε εντυπωσιακά κέρδη στη μετοχή της ναυτιλιακής. Πιο συγκεκριμένα, έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο 20,48%, ενώ τον τελευταίο μήνα, κινείται ψηλότερα κατά 16,73%.

Ο πρόεδρος και CEO της Globus, κ. Αθανάσιος Φειδάκης σχολίασε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε συμφωνία για την απόκτηση ενός σύγχρονου πλοίου, το οποίο θα αυξήσει την μεταφορική ικανότητα του στόλου μας, θα μειώσει τη μέση ηλικία του και θα επεκτείνει τα περιουσιακά μας στοιχεία. Πιστεύουμε ότι αυτή η επένδυση είναι μία καλή κίνηση σε μια αγορά με πολλά υποσχόμενες προοπτικές και με μεγάλη διάρκεια ζωής. Συνεχίζουμε να βλέπουμε ευκαιρίες περαιτέρω επέκτασης και καθώς η αγορά κινείται προς πιο υγιή θεμελιώδη, ψάχνουμε προσεκτικά και συνεχώς για πλοία που ταιριάζουν στο προφίλ και τις λειτουργικές μας ανάγκες».

Υπενθυμίζεται ότι η ναυτιλιακή είχε προαναγγείλει, κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου, το πλάνο επέκτασης του στόλου.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:39 - 13 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.