ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Παρασκευή εκδηλώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι Ηγουμενίτσας Κύριο

11:17 - 28 Οκτ 2020 | Ναυτιλία
Την Παρασκευή εκδηλώνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι Ηγουμενίτσας
Την προσεχή Παρασκευή 30 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένη από το ΤΑΙΠΕΔ η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση τουλάχιστον του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Μετά την Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα, σειρά παίρνει η Ηγουμενίτσα με τους ανθρώπους του λιμανιού να αναμένουν επενδυτικό ενδιαφέρον ανάλογο με αυτό των δύο προηγούμενων διαγωνισμών. 

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας γεωγραφικά είναι το πλησιέστερο λιμάνι της Ελλάδας με τις χώρες της Αδριατικής Θάλασσας, αποτελώντας έτσι μία σημαντική γέφυρα ανθρώπων και εμπορευμάτων από και προς τη Δυτική Ευρώπη. Ετησίως διακινούνται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας 2,5 εκατομμύρια επιβάτες και περίπου 250.000 φορτηγά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχειρησιακό πλάνο του λιμένα, το οποίο προβλέπει την αδειοδότηση μαρίνας 342 θέσεων, την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης LNG και τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου και κέντρου logistics.

Στο διαγωνισμό αναμένεται να συμμετάσχει ο όμιλος Grimaldi, ενώ θεωρείται αρκετά πιθανή η κάθοδος της Attica Group, αλλά και κυπριακής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι στο διαγωνισμό για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, εκδήλωσαν ενδιαφέρον τέσσερα επενδυτικά σχήματα, ενώ για την Καβάλα πέντε.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.