ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: «Φουντώνει» η «μάχη»-Αιχμηρό σχόλιο ΟΝΕΧ για την παράταση

11:38 - 25 Νοε 2020 | Ναυτιλία
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: «Φουντώνει» η «μάχη»-Αιχμηρό σχόλιο ΟΝΕΧ για την παράταση
Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Όμιλος ONEX τονίζει ότι ουδέποτε ζήτησε παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών για το δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό της ΕΝΑΕ (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), ενώ αφήνει αιχμές για συνδιεκδικητές των ναυπηγείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Όμιλος ΟΝΕΧ, με μοναδικό σκοπό την άρτια ενημέρωση της κοινής γνώμης, δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ζήτησε παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών για το δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό της ΕΝΑΕ (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), ο οποίος ήταν σχεδιασμένος για την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

Το ποιοι κρύβονται πίσω από την παράταση αυτή, μπορεί να το αναζητήσει όποιος επιθυμεί στους κύκλους των «διακινητών» non-papers, οι οποίοι μεταξύ άλλων δηλώνουν και πανέτοιμοι…»

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός έλαβε παράταση για τις 11 Δεκεμβρίου, μετά από αιτήματα ενδιαφερόμενων επενδυτών. 

Σύμφωνα με όσα είναι μέχρι τώρα γνωστά, εκτός από την ΟΝΕΧ, για τα ναυπηγεία ενδιαφέρεται και ο εφοπλιστής, Θεόφιλος Πριόβολος, επικεφαλής του Oμίλου North Star, μέσω της Pyletech Shipyards. Μετά τη γνωστοποίηση παράτασης του διαγωνισμού, η εταιρεία, συμφερόντων του εφοπλιστή, εξέδωσε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση:

«Τρεις μόλις ημέρες πριν τη λήξη του διαγωνισμού της ΕΝΑΕ για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, πληροφορηθήκαμε  την πρόθεση του ειδικού εκκαθαριστή να αναβάλει την κατάθεση των προσφορών για δύο εβδομάδες, κατόπιν αιτημάτων υποψηφίων αγοραστών. Η Pyletech Shipyards είναι πανέτοιμη να υποβάλει κανονικά την προσφορά της την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:05 - 25 Νοε 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.