ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Άγονος ο διαγωνισμός της ΕΤΑΔ-Επιβεβαίωση Reporter

16:38 - 05 Φεβ 2021 | Ναυτιλία
Χωρίς συμμετοχή έληξε ο διαγωνισμός για την έκταση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του Reporter.

Όπως επισημάνθηκε χθες, αφενός το τίμημα που τέθηκε από την ΕΤΑΔ, στα 55 εκατ. ευρώ, και αφετέρου ο άγονος διαγωνισμός για την άλλη μισή έκταση (περίπου 350 στρέμματα) των Ναυπηγείων δεν έδιναν πιθανότητες επιτυχίας στο εγχείρημα. Άλλωστε, οι δύο εκτάσεις είναι αλληλοσυνδεόμενες και ο νικητής του ενός διαγωνισμού παίρνει προβάδισμα και για το δεύτερο. 

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το μέλλον των δύο διαγωνισμών θα κρίνουν και το επενδυτικό ενδιαφέρον. 

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΔ:

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 13.00, έληξε η προθεσμία για την υποβολή φακέλου συμμετοχής στον Ηλεκτρονικό Ανοικτό Πλειοδοτικό Διαγωνισμό για την πώληση ακινήτου, ιδιοκτησίας της και συνολικού εμβαδού 332.137,34 τ.μ., στην περιοχή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε με απόλυτη διαφάνεια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΕΤΑΔ www.e-publicrealestate.gr, σύμφωνα τους Κανονισμούς της Εταιρείας και τις εκτιμήσεις ανεξάρτητων εκτιμητών, ενώ είχε τεθεί ως τιμή εκκίνησης το ποσό των 55 εκατ. ευρώ.

Στη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον συμμετοχής, οπότε ο διαγωνισμός κηρύσσεται άγονος.

Η Εταιρεία με βάση και τις εξελίξεις στο όμορο ακίνητο της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ) υπό Ειδική Διαχείριση θα συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα και θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για τις επόμενες ενέργειές της πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ακινήτου της στο μεγαλύτερο Ναυπηγείο της χώρας προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:49 - 05 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.