ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ναυμαχία» για τα λιμάνια στο Ιόνιο

19:05 - 29 Μαρ 2021 | Ναυτιλία
«Ναυμαχία» για τα λιμάνια στο Ιόνιο
Προσπάθεια επιτάχυνσης καταγράφεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο μέτωπο του διαγωνισμού για την παραχώρηση του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Ήδη, όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, τελεί σε προχωρημένη διαγωνιστική διαδικασία η σχετική επεξεργασία.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, πέρα από τη συντεταγμένη διαδικασία, καταγράφεται μια έντονη κινητικότητα ενός εκ των ενδιαφερομένων του Ομίλου Γκριμάλντι με επαφές σε όλο το φάσμα των εμπλεκομένων. Κι αυτό την ώρα που πέρα από τον Όμιλο Grimaldi Euromed – Μινωικές Γραμμές, ενδιαφέρον έχουν επιδείξει Όμιλοι όπως, η Attica Συμμετοχών, ο «εθνικός πρωταθλητής» της ακτοπλοΐας, η Portek, η Aegean Oil (συμφερόντων του Δ. Μελισσανίδη), η κοινοπραξία Archirodon – ANEK – Trident Hellas και βεβαίως η Quintana Infrastructure (που διεκδικεί και τα άλλα δυο λιμάνια).

Δε λείπουν δε και οι «αιχμηρές» αναφορές από γνώστες της όλης διαδικασίας για τις κινήσεις των παρόχων υποστηρικτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών, τους εξωτερικούς συμβούλους δηλαδή του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι έχουν αναπτύξει έντονη δραστηριότητα με επαφές με τον Όμιλο Γκριμάλντι. Μάλιστα, θεωρούν ότι θα πρέπει να παρέμβει για την αυστηρή τήρηση της όλης διαδικασίας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου, Ριχάρδος Λαμπίρης.

Κι αυτό ειδικά όταν ο Όμιλος Γκριμάλντι προσπαθεί να «κλειδώσει» την κυριαρχία του στο Ιόνιο και την Αδριατική, τόσο με την διασφάλιση λιμενικών εγκαταστάσεων και τα πλασάρισμα σε κάποιες γραμμές. Ενδιαφέρον πάντως έχει να δει κανείς πώς θα τοποθετηθούν στη «ναυμαχία» οι ελληνικές εταιρίες που μετέχουν στη διαδικασία.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.