ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τετραμερής «συμμαχία» για την «πράσινη» θαλάσσια μεταφορά CO2

12:13 - 14 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Τετραμερής «συμμαχία» για την «πράσινη» θαλάσσια μεταφορά CO2
Σημαντική συμφωνία για την ανάπτυξη σχεδιασμένων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου διοξειδίου του άνθρακα (CO2) υπέγραψαν 4 «κολοσσοί» του ναυτιλιακού κλάδου.

Ειδικότερα, η συμφωνία υπεγράφη ανάμεσα στο Αμερικανικό Γραφείο Ναυτιλίας (ABS), τη νοτιοκορεάτικη ναυπηγική εταιρεία Hyundai Mipo Dockyard (HMD), την επίσης νοτιοκορεάτικη Korea Shipbuilding & Marine Engineering (KSOE), καθώς και τον κρατικό διαχειριστή ναυτιλίας της Δημοκρατίας των Νήσων Μάρσαλ (Republic of the Marshall Islands Maritime Administrator - RMI).

Η ανάπτυξη των νέας γενιάς πλοίων μεταφοράς CO2 θα επιταχύνει την υιοθέτηση της τεχνολογίας δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (CCS) και θα διευκολύνει την προσπάθεια μείωσης εκπομπών CO2, προωθώντας την «πράσινη» ναυτιλία.

«Ως παγκόσμιος ηγέτης στην ταξινόμηση των πλοίων μεταφοράς φυσικού αερίου, η ABS είναι στην ευχάριστη θέση να προσφέρει την εμπειρία της για να υποστηρίξει αυτό το έργο», δήλωσε ο Patrick Janssens, Αντιπρόεδρος της ABS Global Gas.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η υγροποίηση του CO2 μειώνει τον όγκο του κατά περίπου 600 φορές, κάτι που μπορεί να διευκολύνει τη μεταφορά του, όπως προσπαθούν να κάνουν οι 4 προαναφερθείσες ναυτιλιακοί φορείς.

Όσον αφορά τα καθήκοντα των 4 φορέων, η HMD θα αναπτύξει το σύστημα περιορισμού φορτίου CO2, η KSOE θα αναπτύξει συστήματα διακίνησης φορτίου, ενώ η ABS και η RMI θα είναι υπεύθυνες για την αξιολόγηση του σχεδιασμού, την έγκριση και την επαλήθευση του εγχειρήματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:32 - 14 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.