ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η X-Press Feeders επενδύει στο mega-project πυρηνικής ενέργειας στη ναυτιλία

19:01 - 19 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
Η X-Press Feeders επενδύει στο mega-project πυρηνικής ενέργειας στη ναυτιλία
H X-Press Feeders, ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους common carriers (κοινός μεταφορέας) στον κόσμο, αγόρασε μέρος της Core Power, βρετανικής εταιρείας που αναπτύσσει προηγμένες λύσεις ατομικής ενέργειας.

Η X-Press Feeders, με έδρα το Λονδίνο, είναι πλέον ένα από τα έξι σημαντικά ονόματα στην ναυτιλία που επενδύουν στο mega project στην ατομική ενέργεια.                   

Η Core Power του Mikal Bøe, μαζί με την TerraPower του Bill Gates, τη Southern Company και τη γαλλική Orano, αναπτύσσουν έναν αρθρωτό αντιδραστήρα λιωμένου αλατιού (marine Molten Salt Reactor - m-MSR) για την παροχή αξιόπιστης ενέργειας, με στόχο την παραγωγή συνθετικών «πράσινων» καυσίμων από υδρογόνο.

Ο πρώτος πρωτότυπος αντιδραστήρας αναμένεται να ξεκινήσει τις δοκιμές του το 2025.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της X-Press Feeders, η τεχνολογία, στην οποία επενδύει, παρέχει βασικό φορτίο ισχύος με μηδενικές εκπομπές ρύπων και ελάχιστα εναπομείναντα απόβλητα κατά τον παροπλισμό των πλοίων.

Οι μονάδες της Core Power, υπό την καθοδήγηση του Mikal Bøe, έχουν ήδη αναπτύξει για ναυτιλιακή χρήση εμπλουτισμένο ουράνιο υψηλής ανάλυσης, ικανό να τροφοδοτήσει τα μεγαλύτερα πλοία στον κόσμο.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:37 - 19 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.