ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΕΝΕΝ: Κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 3 Ιουνίου

19:47 - 27 Μαϊ 2021 | Ναυτιλία
ΠΕΝΕΝ: Κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 3 Ιουνίου
Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων αποφάσισε ομόφωνα στην έκτακτη συνεδρίασή του το Δ.Σ του ναυτεργατικού σωματείου ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού) για τις 3 Ιουνίου 2021.

Σύμφωνα με τη ΠΕΝΕΝ, η απεργία αυτή, καθώς και μια σειρά πολύμορφες δράσεις που θα αναπτύξει τις αμέσως επόμενες μέρες, έχουν ως στόχο το «εκτρωματικό αντεργατικό - αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση να το πάρει πίσω και να μη φθάσει αυτό ποτέ στην Βουλή».

«Οι διατάξεις του νομοσχεδίου συνιστούν τομή και κλιμάκωση στην επίθεση ενάντια στα εργατικά δικαιώματα, με κορυφαίο την ανοιχτή υπονόμευση του 8ώρου που έχει θεσπιστεί στην χώρα μας εδώ και 100 χρόνια», επισημαίνει το σωματείο.

«Το σύνολο των ρυθμίσεών του, όπως αναλυτικά έχουμε επαναλαμβανόμενα υπογραμμίσει, αποτελούν ριζική ανατροπή στα εναπομείναντα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και η απάντησή μας πρέπει να είναι ο ανυποχώρητος αγώνας για να μην περάσει αυτό», προσθέτει.

Τέλος, η ΠΕΝΕΝ εκφράζει τη θέλησή της να προχωρήσει σε κλιμάκωση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων και καλεί τα μέλη της και όλους τους ναυτεργάτες να δώσουν και αυτή τη φορά τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας σε όλα τα λιμάνια της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:49 - 27 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.