ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαγόρευση εισόδου-ρεκόρ σε bulk carrier από τις αρχές της Αυστραλίας

18:54 - 01 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Απαγόρευση εισόδου-ρεκόρ σε bulk carrier από τις αρχές της Αυστραλίας
Απαγόρευση ρεκόρ επέβαλε η κυβέρνηση της Αυστραλίας στην πλοιοκτήτρια εταιρεία του bulk carrier «Maryam», καθώς αποφάσισε να μην επιτρέψει στο συγκεκριμένο πλοίο να πλησιάσει οποιοδήποτε αυστραλιανό λιμάνι για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η απόφαση αυτή βασίζεται στα προβλήματα ασφαλείας και συντήρησης, που αντιμετωπίζει το εν λόγω πλοίο, το οποίο φέρει τη σημαία του Παναμά.

Πρόκειται, μάλιστα, για τη δεύτερη απαγόρευση των αυστραλιανών αρχών σε διάστημα ενός μήνα. Το προηγούμενο ban ήταν 18μηνο και αφορούσε ένα άλλο bulk carrier της ίδιας ναυτιλιακής εταιρείας και συγκεκριμένα της Aswan Shipping.

Ο λόγος ήταν ξανά οι ελλείψεις στην ασφάλεια του πλοίου, με την Αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (Australian Maritime Safety Authority - AMSA) να σταματά την πορεία του συγκεκριμένου πλοίου στην περιοχή Weipa, στο βόρειο τμήμα του Queensland.

Οι τοπικές αρχές σταμάτησαν το «Maryam» στο λιμάνι Kembla τον περασμένο Φεβρουάριο, μετά από επιθεώρηση όπου διαπιστώθηκαν δεκάδες σοβαρές παραβιάσεις ασφάλειας, συντήρησης και διαχείρισης του πληρώματος. Μετά την κράτησή του, το πλοίο μεταφέρθηκε στο Brisbane και τελικά αποδεσμεύθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ITF) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το «Maryam» πλέει προς το Βιετνάμ για να πραγματοποιήσει επισκευές, μετά και την αντικατάσταση των υπόλοιπων μελών του πληρώματος.

Σύμφωνα με την ITF, η Aswan Shipping χρωστά μισθούς δεκάδων χιλιάδων δολαρίων στους 23 ναυτικούς που βρίσκονται στο πλοίο.

Παράλληλα, η έλλειψη καυσίμων έχει αφήσει το πλοίο χωρίς φώτα, κλιματισμό και ψυγεία. Το πλήρωμα, εδώ και καιρό, εκπέμπει SOS για να προμηθευτεί τρόφιμα, καύσιμα και πόσιμο νερό.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:00 - 01 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.