ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσοκινεζική συνεργασία για την προμήθεια LNG στον Αρκτικό Κύκλο

17:18 - 03 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Ρωσοκινεζική συνεργασία για την προμήθεια LNG στον Αρκτικό Κύκλο
Μνημόνιο συνεργασίας (MoU) για την προμήθεια LNG στον Αρκτικό Κύκλο και συγκεκριμένα στο έργο «Arctic LNG 2» ανακοίνωσε ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου της Ρωσίας, PAO NOVATEK, στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Το MoU υπεγράφη μεταξύ της θυγατρικής «NOVATEK Gas & Power Asia» του PAO NOVATEK και της κινεζικής Zhejiang Provincial Energy Group.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη από τις δύο πλευρές τον Οκτώβριο του 2019 και καθορίζει τους βασικούς όρους για την ετήσια προμήθεια έως και 1 εκατ. τόνου LNG για το «Arctic LNG 2 project» σε βάθος 15 ετών.

Το LNG θα παραδοθεί στους τερματικούς σταθμούς LNG της Zhejiang Energy στην Κίνα, ενώ στη συμφωνία συμπεριλαμβάνεται και η παράδοση πρώτης ύλης για τις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας με βάση το φυσικό αέριο.

Το «Arctic LNG 2» προβλέπει την κατασκευή τριών αμαξοστοιχιών υγροποίησης LNG 6,6 εκατ. τόνων ετησίως, για τη συνολική χωρητικότητα LNG 19,8 εκατ. τόνων, καθώς και την αθροιστική ικανότητα παραγωγής συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου 1,6 εκατ. τόνων ετησίως.

Το project θα χρησιμοποιήσει καινοτόμες πλατφόρμες, με στόχο τη μείωση του συνολικού κόστους του έργου και την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στον Αρκτικό Κύκλο.

Στο «Arctic LNG 2 project» συμμετέχουν οι εξής εταιρείες και κοινοπραξίες: NOVATEK (60%), TotalEnergies (10%), CNPC (10%), CNOOC (10%) και η κοινοπραξία των Japan Arctic LNG, Mitsui & Co, Ltd. και JOGMEC (10%).

Τελευταία τροποποίηση στις 17:36 - 03 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.