ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Optimarin: Νέο ψηφιακό σύστημα για την επεξεργασία θαλάσσιου έρματος

17:22 - 09 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Optimarin: Νέο ψηφιακό σύστημα για την επεξεργασία θαλάσσιου έρματος
Ο νορβηγικός κατασκευαστής συστημάτων επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος, Optimarin, δημιούργησε το πρώτο ψηφιακό σύστημα της εταιρείας, που παρέχει βοήθεια στους χειριστές των πλοίων σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του έρματος.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω σύστημα ονόματι «OptiLink» παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μεταξύ του πλοίου και του εκάστοτε λιμανιού, επιτρέποντας τον προσεκτικό προγραμματισμό των λειτουργιών του έρματος για να διασφαλιστεί η κανονιστική συμμόρφωση ανά πάσα στιγμή και να αποφευχθούν οι δαπανηρές καθυστερήσεις στα λιμάνια.

Η εγκατάσταση, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με άλλους τύπους συστημάτων έρματος, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για τη διαχείριση των λειτουργιών έρματος σε λιμάνια και θαλάσσια ύδατα, τα οποία περιέχουν υψηλά επίπεδα ιζήματος.

Το έρμα σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να απαιτεί αρκετές υδάτινες ανανεώσεις (ballast water exchanges) κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, που είναι εξαιρετικά άβολο και χρονοβόρο για το κάθε πλοίο, το οποίο κινδυνεύει να μην συμμορφωθεί στις απαιτήσεις του επόμενου λιμανιού, που θα επισκεφθεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:24 - 09 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.