ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελέω «G7» δημιουργήθηκε η «M7» για τη ναυτιλία

21:54 - 11 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Ελέω «G7» δημιουργήθηκε η «M7» για τη ναυτιλία
Οι ηγέτες πολλών από τις μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη συναντήθηκαν στην Κορνουάλη της Μεγάλης Βρετανίας αυτήν την εβδομάδα με αφορμή την ετήσια σύνοδο κορυφής των G7.

Εμπνευσμένοι από αυτή την συγκέντρωση, κορυφαίοι φορείς της παγκόσμιας ναυτιλίας δημιούργησαν μία νέα διεθνή συνεργασία ονόματι «M7».

Ειδικότερα, εκπρόσωποι των εφοπλιστικών ενώσεων χωρών των G7, καθώς και από άλλες χώρες, όπως η Αυστραλία, η Ινδία, η Νότια Αφρική και η Νότια Κορέα, ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία της «M7».

Παράλληλα, μετά από πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS), Guy Platten, του διευθύνοντα σύμβουλο και γενικό γραμματέα της BIMCO, David Loosley, και ενός εκπροσώπου των πλοιοκτητών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, έλαβε χώρα, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η εναρκτήρια σύνοδος κορυφής της «M7», που διοργανώθηκε από το Βρετανικό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο.

Με αφορμή τη δημιουργία της «M7», ο επικεφαλής της πρόσφατης συνόδου και πρόεδρος του Βρετανικού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, John Denholm, δήλωσε:

«Στη σύνοδο συζητήθηκαν τα περιθώρια βελτίωσης των συνθηκών στο παγκόσμιο εμπόριο, η ανάγκη των κυβερνήσεων να επενδύσουν περαιτέρω σε “πράσινα” έργα έρευνας και ανάπτυξης στη ναυτιλία, καθώς και ο σημαντικός ρόλος που έπαιξαν οι ναυτικοί στο εμπόριο μέσα στην πανδημία της Covid-19».

Τελευταία τροποποίηση στις 22:14 - 11 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.