ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

GasLog Partners: Νέες συμφωνίες ναύλωσης με Total και Shell

14:13 - 16 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
GasLog Partners: Νέες συμφωνίες ναύλωσης με Total και Shell
Δύο νέες συμφωνίες ναύλωσης με κορυφαίους «παίκτες» στον κλάδο της ενέργειας ανακοίνωσε η GasLog Partners LP, συμφερόντων του Πήτερ Λιβανού.

Η πρώτη συμφωνία αφορά σε έναν χρόνο ναύλωσης με θυγατρική της Total SA, «TotalEnergies», για το LNG carrier «GasLog Sydney», με τη ναύλωση να ξεκινά αυτήν την εβδομάδα.

Η δεύτερη συμφωνία αφορά στην 8μηνη ναύλωση του LNG carrier «Solaris» με θυγατρική της Royal Dutch Shell, η οποία ξεκινά στα τέλη Ιουλίου του 2021 και επεκτείνεται έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022.

Όπως αναφέρει η GasLog Partners στην ανακοίνωσή της, το «GasLog Sydney» είναι ένα πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG carrier) τύπου TFDE, έχει μεταφορική ικανότητα 155.000 m3, ναυπηγήθηκε το 2013 και προς το παρόν απασχολείται στην spot αγορά LNG.

Το «Solaris» είναι επίσης LNG carrier τύπου TFDE, μεταφορικής ικανότητας 155.000 m3, ναυπηγήθηκε το 2014 και προς το παρόν απασχολείται στην Shell με πολυετή συμφωνία ναύλωσης, η οποία λήγει τον ερχόμενο Ιούλιο. Μετά τη λήξη της τρέχουσας συμφωνίας, θα ναυλωθεί εκ νέου από τη Shell έως το α' τρίμηνο του 2022, όπως προαναφέραμε.

Με αφορμή την επισημοποίηση των δύο συμφωνιών, ο Paul Wogan, Διευθύνων Σύμβουλος της GasLog Partners, δήλωσε:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ανακοινώνω αυτές τις νέες συμφωνίες ναύλωσης με παγκόσμιες εταιρείες ενέργειας.

Οι συμφωνίες είναι σε σταθερές ημερήσιες τιμές σε συνοχή με τον ιστορικό μακροπρόθεσμο μέσο όρο της αγοράς, ενώ παράλληλα ανταποκρίνονται στην ενισχυμένη spot αγορά LNG που παρατηρήθηκε φέτος.

Μαζί, αυτές οι δύο συμφωνίες, βελτιώνουν τα έσοδα και τις ταμειακές ροές της εταιρείας, εξισορροπώντας περαιτέρω την επιχειρησιακή και χρηματοοικονομική μόχλευση».

Παράλληλα, η GasLog ανακοίνωσε την παραλαβή ενός ακόμα νεότευκτου LNG Carrier, του «GasLog Wellington».

Το νέο πλοίο είναι χωρητικότητας 180.000 m3 και διαθέτει προηγμένες τεχνολογίες σε ό,τι αφορά το σύστημα συγκράτησης φορτίου, το σύστημα διαχείρισης αερίων εξάτμισης και το σύστημα πρόωσής του.

Πρόκειται για το τρίτο από τα τέσσερα πλοία, που παραδίδονται από το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Samsung Heavy Industries.

Πρόσφατα, μάλιστα, η GasLog ανακοίνωσε τη συμφωνία συγχώνευσης με τη θυγατρική της BlackRock, «Global Energy & Power Infrastructure (GEPIF)». Η εν λόγω συμφωνία σηματοδοτεί την έξοδο της GasLog από τη Wall Street.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:27 - 16 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.