ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκίνησε η κατασκευή του καναλιού της Κωνσταντινούπολης έργο $15 δισ.

12:27 - 28 Ιουν 2021 | Ναυτιλία
Ξεκίνησε η κατασκευή του καναλιού της Κωνσταντινούπολης έργο $15 δισ.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ήταν σε ετοιμότητα αυτό το Σάββατο 26/6, καθώς άρχισε η κατασκευή του Καναλιού Κωνσταντινούπολης, ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που παρατηρείται στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο σε 6 χρόνια.

Το κανάλι, που θα έχει μήκος 45 χιλιομέτρων, θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά και θα χρησιμεύσει ως εναλλακτική λύση για το ολοένα και πιο κορεσμένο στενό του Βοσπόρου.  

Η πλωτή αυτή οδός προβλέπεται να κοστίσει 15 δισ. δολάρια και θα βρίσκεται στα δυτικά του κέντρου της πόλης στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης με χωρητικότητα 160 πλοίων διέλευσης την ημέρα.   

«Θεωρούμε το Kanal Istanbul, ένα έργο για τη διάσωση του μέλλοντος της Κωνσταντινούπολης», δήλωσε ο Ερντογάν σε τελετή. «Ανοίγουμε μια νέα σελίδα στην ιστορία της ανάπτυξης της Τουρκίας», πρόσθεσε.

«Ως χώρα που κυριαρχεί στους σημαντικότερους εμπορικούς διαδρόμους του αναπτυσσόμενου κόσμου, η Τουρκία θα γίνει το σημαντικότερο κέντρο εφοδιαστικής αλυσίδας στον κόσμο με το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης. Έτσι, η Μαύρη Θάλασσα θα μετατραπεί σε εμπορική λίμνη για την Τουρκία», σχολίασε ο Adil Karaismailoğlu, υπουργός μεταφορών της Τουρκίας.  

Να σημειωθεί, ωστόσο, πως το εν λόγω έργο είναι αρκετά αμφιλεγόμενο, καθώς οι επικριτές του θεωρούν πως θα έχει οικολογικό αντίκτυπο, θα επηρεάσει τις σεισμικές δονήσεις στην περιοχή και θα επιβαρύνει περαιτέρω την οικονομία.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:42 - 28 Ιουν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.