ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινη» χροιά αποκτούν τα λιμάνια του Άμπου Ντάμπι

15:44 - 12 Ιουλ 2021 | Ναυτιλία
«Πράσινη» χροιά αποκτούν τα λιμάνια του Άμπου Ντάμπι
Η Εθνική Εταιρεία Ενέργειας του Άμπου Ντάμπι (TAQA) και τα λιμάνια της πρωτεύουσας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επιδιώκουν να αναπτύξουν μία κατασκευή που θα μετατρέπει το πράσινο υδρογόνο σε αμμωνία βιομηχανικής κλίμακας για την προμήθεια πλοίων που έχουν τη δυνατότητα χρήσης της αμμωνίας ως καύσιμο και για εξαγωγή μέσω εξειδικευμένων μεταφορέων αερίου.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν ένα μνημόνιο συνεργασίας, έτσι ώστε να αναπτύξουν προτάσεις για μια εγκατάσταση εξαγωγής πράσινης αμμωνίας που θα εδρεύει στη βιομηχανική ζώνη του Khalifa στο Άμπου Ντάμπι (Kizad). Η εγκατάσταση θα τροφοδοτείται από υδρογόνο που παράγεται από εγκατάσταση ηλεκτρολύτη σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκά 2 GW.

Το project θα διαθέτει επίσης εγκατάσταση αποθήκευσης στο λιμάνι Khalifa, ανοίγοντας τον δρόμο αναγνώρισής του ως κόμβο, για την εξαγωγή πράσινης αμμωνίας σε διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης και της Ανατολικής Ασίας.

Τον Μάιο, τα λιμάνια του Άμπου Ντάμπι αποκάλυψαν σχέδια για μια μονάδα παραγωγής πράσινης αμμωνίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Kizad που θα στοχεύει σε περιφερειακές και διεθνείς αγορές.

Να σημειωθεί ότι, η Helios Industry, μια εταιρεία SPV, σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 3,67 δισεκατομμύρια AED (1 δισεκατομμύριο δολάρια) στην κατασκευή της εγκατάστασης, σε διάστημα πολλών χρόνων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.