ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηχανική βλάβη στο πλοίο Olympic Champion- Ταλαιπωρία για 362 επιβάτες

08:14 - 23 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Mε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Hellenic Spirit προωθούνται στον προορισμό τους οι 362 επιβάτες του πλοίου «Olympic Champion», που το βράδυ της Κυριακής (22/8) παρουσίασε μηχανική βλάβη στον αριστερό άξονα της κύριας μηχανής, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 6,8 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κέρκυρας.

Το πλοίο που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμάνι της Πάτρας προς Ηγουμενίτσα - Ανκόνα Ιταλίας κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα της Ηγουμενίτσας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Κλιμάκιο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων που επιθεώρησε το πλοίο απαγόρευσε τον απόπλου του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Σημειώνεται ότι με αφορμή τις πολλές βλάβες, που παρουσίασε τις τελευταίες ημέρες το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Aqua Star», η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) έκανε έκκληση για την πραγματοποίηση ουσιαστικών ελέγχων στα ακτοπλοϊκά πλοία ώστε να μειωθεί το φαινόμενο των συχνών βλαβών, που εγείρουν και θέματα ασφαλείας για το επιβατικό κοινό.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.