ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιμάνι του Ταλίν: Σχέδια δημιουργίας κόμβου «πράσινης» υποδομής στη Βαλτική

18:11 - 25 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Λιμάνι του Ταλίν: Σχέδια δημιουργίας κόμβου «πράσινης» υποδομής στη Βαλτική
Το λιμάνι του Ταλίν αποκάλυψε ένα φιλόδοξο πλάνο σχεδίασης κόμβου «πράσινης» υποδομής στη Βαλτική Θάλασσα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα στην Εσθονία.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το λιμάνι θα επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στη δημιουργία ενός οικοσυστήματος «πράσινης» ενέργειας στα βιομηχανικά πάρκα του λιμανιού Muuga και του νότιου λιμανιού Paldiski.

Μαζί με τους συνεργάτες του, θα εργαστεί επίσης για τη μετατροπή καυσίμου πολλών πλοίων σε υδρογόνο.

"Το σχέδιο κατασκευής τερματικού υδρογόνου θα μπορούσε να είναι ελκυστικό για τις βιομηχανίες που δεν παράγουν ενέργεια οι ίδιες, αλλά θα ήθελαν να λάβουν μέρος στην «πράσινη» επανάσταση και να ξαναχτίσουν την παραγωγή τους", δήλωσε ο Margus Vihman, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της Λιμάνι του Ταλίν.

Σύμφωνα με το λιμάνι, θα υπάρχει ανάγκη για ανεφοδιασμό υδρογόνου ή άλλων «πράσινων» καυσίμων στον διάδρομο ανατολής-δύσης της Βαλτικής Θάλασσας στο μέλλον, ο οποίος είναι κατάλληλος τόσο για το Muuga όσο και για το νότιο λιμάνι Paldiski.

Η εγκατάσταση αποθήκευσης υδρογόνου χωρητικότητας 25.000 cbm σχεδιάζεται σε συνεργασία με την εταιρεία ενέργειας Alexela.

Η τελευταία, είναι ικανή να παρέχει την εξαγωγή και εισαγωγή υδρογόνου στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας, επιτρέποντας έτσι τη μετάβαση της εσθονικής οικονομίας σε καθαρές πηγές ενέργειας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.