ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wilson Sons: Επενδύει σε νέες «πράσινες» τεχνολογίες

15:48 - 29 Αυγ 2021 | Ναυτιλία
Wilson Sons: Επενδύει σε νέες «πράσινες» τεχνολογίες
Η Wilson Sons, ο μεγαλύτερος φορέας της λιμενικής και θαλάσσιας εφοδιαστικής αλυσίδας στην αγορά της Βραζιλίας, κάνει επενδύσεις με στόχο να μειώσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των δραστηριοτήτων της και να συμβάλει στην παγκόσμια προσπάθεια για κλιματική ισορροπία.

Η εταιρεία έχει ενσωματώσει το πρότυπο IMO TIER III, το οποίο μειώνει κατά περισσότερο από 75% τα επίπεδα εκπομπών οξειδίων του αζώτου, στα τέσσερα ρυμουλκά της που κατασκευάζονται στο ναυπηγείο του Ομίλου στο Guarujá με κόστος 290.000 $.

Το πρώτο ρυμουλκό που κατασκευάστηκε με αυτό το πρότυπο θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους και το δεύτερο τον Αύγουστο. Το έργο αναπτύσσεται από την Damen Shipyards, συνεργάτη της Wilson Sons για περισσότερα από 25 χρόνια, και τα πλοία θα έχουν δύναμη έλξης 80 τόνους (TBP), θα είναι μήκους 25 μέτρων και πλάτους 13 μέτρων και θα διαθέτουν σήμανση κατηγορίας Escort Tug.

Με αυτήν την τεχνολογία, τα νέα ρυμουλκά θα συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις των αγορών της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης, που καθορίζονται από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) ως περιοχές ελέγχου εκπομπών.

"Η Wilson Sons είναι πρωτοπόρος στη Βραζιλία όσον αφορά την εκπλήρωση των απαιτήσεων του προτύπου Tier III, καθώς δεν αποτελεί απαίτηση για την εθνική επικράτεια, προβλέποντας έναν ενδεχόμενο κανονισμό στη χώρα", εξήγησε ο Rodrigo Bastos, διευθυντής λειτουργίας της μονάδας Towage.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.