ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ινδία αναζητά περισσότερο άνθρακα λόγω της μικρής προσφοράς

08:35 - 02 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Η Ινδία αναζητά περισσότερο άνθρακα λόγω της μικρής προσφοράς
Η Ινδία προβάλλει με σημαντικά αυξανόμενα σημάδια της ζήτησης του άνθρακα, παρόλες τις προσπάθειες της παγκόσμιας οικονομίας για σταδιακή απονθρακοποίηση. Η αύξηση της ζήτησης του άνθρακα από την Ινδία λόγω έλλειψης της προσφοράς θα αποτελέσει ένα ακόμα κινητήριο παράγοντα υποστηρίξης της ευφορίας της ναυλαγοράς χύδην ξηρού φορτίου που έχει σημειωθεί από τις αρχές του έτους.

Η Ινδία προέτρεψε τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας να εισάγουν άνθρακα με αρκετούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα πρόθυρα να εξαντληθούν λόγω της αύξησης της ζήτησης ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενέργεια από άνθρακα αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 70% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας, ενώ η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί τα τρία τέταρτα της κατανάλωσης άνθρακα στην Ινδία.

Σύμφωνα με αναφορά από το ομοσπονδιακό υπουργείο Ενέργειας σε ανακοίνωση της 30ης Αυγούστου που είδε το Reuters, οι θερμικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, οι οποίοι μπορούν να εισάγουν άνθρακα για ανάμειξη, θα προχωρήσουν να διερευνήσουν μεθόδους για να ενισχύσουν τις εισαγωγές άνθρακα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κρίση.

Τα στοιχεία από την Κεντρική Αρχή Ηλεκτρικής Ενέργειας έδειξαν ότι σε περισσότερους από τους μισούς από τους 135 σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα είχε απομείνει λιγότερη από μία εβδομάδα άνθρακα, εκ των οποίων 50 μονάδες είχαν λιγότερες από τρεις ημέρες άνθρακα. Έξι εργοστάσια είχαν ξεμείνει από κάρβουνο.

Η συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυξήθηκε κατά 16,1% τον Αύγουστο, ενώ η παραγωγή ενέργειας από άνθρακα αυξήθηκε κατά 23,7% σε σχέση με πέρυσι, έδειξε μια ανάλυση του Reuters των ημερήσιων δεδομένων αποστολής φορτίου από την ομοσπονδιακή ρυθμιστική εταιρεία δικτύου POSOCO.

Η Ινδία, ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας άνθρακα στον κόσμο, εισάγει κυρίως από την Ινδονησία, την Αυστραλία και τη Νότια Αφρική. Μακροπρόθεσμος στόχος της κυβέρνηση είναι η μείωση των εισαγωγών, ωστόσο, οι έντονες τρέχουσες ελλείψεις προσφοράς δεν επιτρέπουν αλλαγή ρότας.

Μαρία Μπερτζελέτου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.