ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Golden Ocean: Παραγγελία τριών πλοίων μεγέθους Kamsarmax

19:32 - 11 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Golden Ocean: Παραγγελία τριών πλοίων μεγέθους Kamsarmax
Η Golden Ocean Group Limited, μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες που ειδικεύονται σε πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία για την κατασκευή τριών πλοίων μεγέθους Kamsarmax, τελευταίας γενιάς τύπου ECO, χωρητικότητας 85.000 dwt, τα οποία θα κατασκευαστούν σε πρώτης κατηγορίας ναυπηγείο στην Κίνα.

Τα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με το πιο πρόσφατο και αποδοτικό σύστημα πρόωσης, συμβάλλοντας σε σημαντικές βελτιώσεις στην κατανάλωση καυσίμου και την απόδοση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Επιπλέον, θα έχουν τη δυνατότητα διπλού καυσίμου, δίνοντας στην εταιρεία χρόνο να αξιολογήσει εναλλακτικές λύσεις, ενώ γίνονται πιο ξεκάθαροι οι μελλοντικοί κανονισμοί που αφορούν την «πράσινη» ναυτιλία και βελτιστοποιείται η τεχνολογία.

Τα πλοία έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν από το τρίτο τρίμηνο του 2023 έως το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ο Ulrik Andersen, Διευθύνων Σύμβουλος της Golden Ocean Management AS σχολίασε μεταξύ άλλων:

«Με αυτήν τη συναλλαγή, συνεχίζουμε την εκτέλεση της στρατηγικής μας για την ανανέωση του στόλου και τη βελτίωση των λειτουργικών του επιδόσεων. Ταυτόχρονα, αποδεικνύουμε την πίστη μας στις μακροπρόθεσμες αρχές του τομέα χύδην ξηρού φορτίου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.