ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εταιρεία επενδύσεων αγοράζει την Ocean Yield για $830 εκατομμύρια

14:11 - 13 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Εταιρεία επενδύσεων αγοράζει την Ocean Yield για $830 εκατομμύρια
Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Kohlberg Kravis Roberts (KKR) προσφέρθηκε να αποκτήσει την νορβηγική ναυτιλιακή Ocean Yield έναντι 7,2 δισ. ΝΟΚ (829,8 εκατ. δολαρίων).

Η Aker Capital του επιχειρηματία Kjell Inge Røkke, που είναι πλειοψηφικός μέτοχος της Ocean Yield με 61,65%, δεσμεύτηκε να αποδεχθεί την προσφορά. Μάλιστα, η Aker Capital κατέχει περίπου 108 εκατομμύρια μετοχές στην εταιρεία.

Ο Øyvind Eriksen, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aker, σχολίασε: «Η Aker ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξη της Ocean Yield από τότε που ίδρυσε την εταιρεία το 2012. Η εταιρεία από το 2012 αύξησε σημαντικά τον στόλο της από 3 σε 63 πλοία και σήμερα βρίσκεται ως κορυφαία εταιρεία ναυτιλιακής μίσθωσης με έντονη καθυστέρηση σε ισχυρούς αντισυμβαλλομένους και μια εξαιρετικά ικανή ομάδα διαχείρισης. Ως βιομηχανική εταιρεία επενδύσεων, η Aker επανεξετάζει συνεχώς στρατηγικές επιλογές που σχετίζονται με τις επενδύσεις της και τώρα έχει αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να αφήσει έναν νέο ιδιοκτήτη να συνεχίσει το ταξίδι ανάπτυξης».

Η πώληση θα οδηγήσει σε αποδέσμευση μετρητών περίπου 4,4 δισ. NOK στην Aker, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις σε τρέχουσες και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

Η Aker Capital συνήψε περαιτέρω συμφωνία με τη θυγατρική της KKR, Octopus Bidco για την πώληση του 50% της συμμετοχής της σε κοινή επιχείρηση με την Ocean Yield που κατέχει τέσσερα δεξαμενόπλοια μεγέθους LR2 με μακροπρόθεσμα συμβόλαια χρονοναυλώσεων στον Όμιλο Navig8.

Ο Lars Solbakken, Διευθύνων Σύμβουλος της Ocean Yield, δήλωσε: «Αξιοποιώντας το κεφάλαιο, την τεχνογνωσία και το δίκτυο της KKR, η Ocean Yield θα είναι σε θέση να αναπτύξει την επιχείρηση με την πρόθεση να δημιουργήσει μια ουσιαστικά μεγαλύτερη εταιρεία. Η ομάδα είναι ενθουσιασμένη για την επόμενη φάση ανάπτυξης της Ocean Yield».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.