ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το λιμάνι του Corpus Christi ετοιμάζεται για την τροπική καταιγίδα Νικόλαος

18:15 - 13 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Το λιμάνι του Corpus Christi ετοιμάζεται για την τροπική καταιγίδα Νικόλαος
Με την τροπική καταιγίδα Νικόλαος να δυναμώνει πάνω από τον Κόλπο του Μεξικού, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων έχει επιστήσει την προσοχή για ένα τμήμα της κεντρικής ακτής του Τέξας και τα λιμάνια της περιοχής ετοιμάζονται για την άφιξη της καταιγίδας.

Ο Νικόλαος αναμένεται να ξεπεράσει τις νότιες ακτές του Τέξας, περνώντας από το Brownsville και το Corpus Christi πριν φτάσει στην ξηρά, κοντά στο Port Lavaca. Η προειδοποίηση για καταιγίδα είναι σε ισχύ μεταξύ του Port Aransas και του δυτικού άκρου του νησιού Galveston, με πιθανότητα μεγαλύτερης έκτασης σε περίπτωση αύξησης της έντασης της καταιγίδας.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Λιμενάρχης του Λιμενικού Σώματος για το Corpus Christi έδωσε εντολή προετοιμασίας όλων των εγκαταστάσεων για θυελλώδεις ανέμους εντός 48 ωρών. Οι εγκαταστάσεις είναι ακόμα ανοιχτές, αλλά όλα τα πλοία που ταξιδεύουν στον ωκεανό συνιστάται να κάνουν σχέδια για να βγουν στη θάλασσα πριν από την άφιξη της καταιγίδας.

Ορισμένες παράκτιες και εσωτερικές περιοχές θα μπορούσαν να πληγούν από τη βροχή. Το Κέντρο Πρόβλεψης Καιρού της NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) σημείωσε ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλημμύρες στην περιοχή του μετρό του Χιούστον, βασικού κόμβου για τις πετροχημικές βιομηχανίες και βιομηχανίες διύλισης.

Οι προειδοποιήσεις για πλημμύρες ισχύουν για μεγάλο εύρος των ακτών του Κόλπου των ΗΠΑ, από τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού μέχρι τη λίμνη Charles, της Λουιζιάνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.