ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για το 67% του λιμανιού στο Ηράκλειο Κύριο

08:08 - 16 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές για το 67% του λιμανιού στο Ηράκλειο
Εκπνέει αύριο η προθεσμία υποβολής προσφορών για την εξαγορά του 67% του λιμανιού στο Ηράκλειο. Η διαγωνιστική διαδικασία για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ Α.Ε.) προβλέπει την πώληση πλειοψηφικού ποσοστού τουλάχιστον 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις: α) τη φάση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος και προεπιλογής των ενδιαφερόμενων μερών και β) τη φάση υποβολής δεσμευτικών προσφορών και ανάδειξης πλειοδότη.

Αρχικώς στην πρώτη φάση, τα ενδιαφερόμενα μέρη προσκλήθηκαν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν στη διαγωνιστική διαδικασία έως την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021. Όμως πήρε παράταση και η καταληκτική ημερομηνία μετατέθηκε για αύριο 17 Σεπτεμβρίου 2021.

Θα χρειαστεί ένας μήνας για την αξιολόγηση των φακέλλων οπότε η α’ φάση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο του 2021. Η ολοκλήρωση της 2ης φάσης θα απαιτήσει διάστημα 6μήνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο  διαγωνισμός για το λιμάνι του Ηρακλείου αναμένεται να εξελιχθεί σε μεγάλη επιχειρηματική κόντρα. Γνωστό είναι το ενδιαφέρον του ομίλου Γκριμάλντι που δραστηριοποιείται στην Κρήτη με τη θυγατρική του Minoan Lines.

Έχει ακουστεί ότι ενδιαφέρεται ο Όμιλος Attica, πιθανόν σε ένα διευρυμένο σχήμα, καθώς και ο Όμιλος κολοσσός της ΜSC που δραστηριοποιείται στα κοντέινερς και στα κρουαζιερόπλοια. Ο Ελβετο-ιταλικός όμιλος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πελάτης του ηρακλειώτικου λιμανιού μετά τις Μινωϊκές Γραμμές.

Σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, στον διαγωνισμό αναμένεται να κατέβει η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ σε κοινοπραξία με τον επιχειρηματία Γιάννη Γρύλλο (Αviareps – Sky Express, Swissport Hellas) που έχει βάση στο Ηράκλειο.

Είχε ακουστεί ότι ο Όμιλος ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ θα κατέβαινε σε κοινοπραξία με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, όμως δεν επιβεβαιώνεται.  Να σημειωθεί ότι  υπήρξε ενδιαφέρον από θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Βαρδινογιάννη, την Blue Fuel, για δημιουργία σταθμού LNG στο λιμάνι από τον οποίο θα τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο ως καύσιμο τα φορτηγά οχήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:28 - 16 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.