ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DP World: Επένδυση $414,9 εκατ. στο London Gateway

17:14 - 21 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
DP World: Επένδυση $414,9 εκατ. στο London Gateway
Η κατασκευή για το τέταρτο αγκυροβόλιο στο DP World London Gateway, ένα λιμάνι στο ευρύτερο λιμάνι του Λονδίνου, αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

Με αυτή την ενέργεια, θα αυξηθεί η χωρητικότητα του λιμανιού κατά το ένα τρίτο αναφορικά με την κυκλοφορία, αφού το αγκυροβόλιο έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο χωρητικότητας 23.000 - 24.000 teu.

Ο Sultan Ahmed Bin Sulayem, Πρόεδρος του Ομίλου και Διευθύνων Σύμβουλος της DP World, δήλωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι θα προχωρήσουμε με την τελευταία μας σημαντική επένδυση στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα δώσει στο London Gateway περισσότερη ικανότητα να χειρίζεται τα μεγαλύτερα πλοία του κόσμου από οποιοδήποτε άλλο λιμάνι της χώρας».

Το πρώτο εξάμηνο του 2021 το London Gateway διαχειρίστηκε 888.000 teu, περίπου 23% υψηλότερα από την προηγούμενη καλύτερη απόδοσή του στο πρώτο εξάμηνο.

«Ως κεντρικός πυλώνας του Thames Freeport, το νέο, τέταρτο αγκυροβόλιο του London Gateway θα επιτρέψει σε περισσότερους πελάτες να επωφεληθούν από λιμάνια και logistics παγκόσμιας κλάσης, με ασυναγώνιστη παγκόσμια συνδεσιμότητα, στο κατώφλι της μεγαλύτερης καταναλωτικής αγοράς της Ευρώπης. Η DP World σχεδιάζει να βρίσκεται στο επίκεντρο του εμπορικού μέλλοντος της Βρετανίας και αυτή η επένδυση δείχνει ότι έχουμε τη φιλοδοξία και τους πόρους για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη, να υποστηρίξουμε επιχειρήσεις, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να βελτιώσουμε το βιοτικό επίπεδο».

Το λιμάνι του Tilbury, το εργοστάσιο της Ford στο Dagenham και η DP World London Gateway θα σχηματίσουν το Thames Freeport, το οποίο εγκαινιάστηκε εμπορικά από τον Rt Hon Rishi Sunak, καγκελάριο του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο καγκελάριος είπε: «Οι νέες ελεύθερες οικονομικές ζώνες θα δημιουργήσουν εθνικούς κόμβους εμπορίου και καινοτομίας και θα προσελκύσουν περισσότερες επενδύσεις για την αναγέννηση των κοινοτήτων και την ανύψωση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συγκέντρωση λιμένων και επιχειρήσεων για να επενδύσουν στις περιοχές τους είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του Freeport - γι 'αυτό είμαι ενθουσιασμένος που η DP World επενδύει 300 εκατομμύρια λίρες για να υποστηρίξει το Thames Freeport - δημιουργώντας νέες ευκαιρίες, ενισχύοντας την ανάπτυξη και υποστηρίζοντας τοπικές θέσεις εργασίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.