ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά το ναυτιλιακό fund «πράσινης» τεχνολογίας στη wall street

14:52 - 23 Σεπ 2021 | Ναυτιλία
Ξεκινά το ναυτιλιακό fund «πράσινης» τεχνολογίας στη wall street
Οι δημιουργοί ενός εκ των φετινών πρωταγωνιστών μεταξύ των αμοιβαίων κεφαλαίων έκαναν το ντεμπούτο τους σε ένα «πράσινο» επενδυτικό ταμείο ναυτιλίας.

Σύμφωνα με το ETF Managers Group, το ETF της Breakwave Dry Bulk Shipping ETF προστίθεται στο Breakwave Sea Decarbonization Tech ETF (BSEA) στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Το BSEA έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους επενδυτές πρόσβαση σε ένα διαφοροποιημένο σύνολο παγκόσμιων εταιρειών που συμμετέχουν ενεργά στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του παγκόσμιου θαλάσσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναπτύσσουν τεχνολογίες, κατασκευάζουν εξοπλισμό ή παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με τη θαλάσσια απανθρακοποίηση.

«Το BSEA είναι ένα βασικό βήμα προς την αξιοποίηση της ναυτιλιακής μετάβασης από τον άνθρακα, παρέχοντας στους επενδυτές έναν εύκολο τρόπο παρακολούθησης της απόδοσης των εισηγμένων ηγετών του τομέα που υποστηρίζονται από ολοκληρωμένη έρευνα και αναλύσεις», δήλωσε ο John Kartsonas, ιδρυτής και διευθύνων εταίρος της Breakwave Advisors.

«Η ναυτιλία θα παραμείνει πάντα ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οικονομίας, ενώ η μετάβαση από τον άνθρακα θα παράσχει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που βρίσκονται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα», δήλωσε ο Χαλ Μαλόουν, διευθυντής της Sea/Switch Partners.

Η BSEA παρακολουθεί τον Δείκτη Απανθρακοποίησης Ναυτιλιακών Χρημάτων (MMDI). Ο δείκτης αναπτύχθηκε και διατηρείται από τους Maritime Transformation Partners, μια συνεργασία μεταξύ Marine Money, Breakwave Advisors και Sea/Switch Partners.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.