ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καναδάς: Το συνταξιοδοτικό ταμείο αγοράζει την Ports America

09:07 - 06 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Καναδάς: Το συνταξιοδοτικό ταμείο αγοράζει την Ports America
Το Canada Pension Plan Investment Board (CPP Investments) κατέληξε σε συμφωνία με την Oaktree Capital Management για να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της Ports America, της μεγαλύτερης εταιρείας που λειτουργεί λιμάνια στις ΗΠΑ.

Η συμφωνία αξίζει πάνω από 4 δισ. δολάρια, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα.

Η Ports America ιδρύθηκε το 1921 και έχει 70 τοποθεσίες σε 33 λιμάνια σε όλη τη χώρα. Η εταιρεία μεταφέρει ετησίως 13,4 εκατομμύρια teu, 10 εκατομμύρια τόνους γενικού φορτίου, 2,5 εκατομμύρια οχήματα και 1,7 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιερόπλοιων. Διαθέτει ένα δίκτυο 28 τερματικών εμπορευματοκιβωτίων σε 18 λιμάνια, συμπεριλαμβανομένων των Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη/Νιου Τζέρσεϋ, Βαλτιμόρη και Μαϊάμι και κατέχει περίπου το ένα τρίτο του μεριδίου αγοράς εμπορευματοκιβωτίων των ΗΠΑ.

«Η Ports America αντιπροσωπεύει την ευκαιρία να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε έναν φορέα υψηλής ποιότητας που παίζει σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο, καθιστώντας την εταιρεία κατάλληλη για τη μακροπρόθεσμη επενδυτική στρατηγική υποδομής», δήλωσε ο Scott Lawrence, διευθύνων σύμβουλος στις υποδομές και τις επενδύσεις του CPP. «Οι φορείς εκμετάλλευσης τερματικών διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο καθώς η ζήτηση φορτίου και οι απαιτήσεις μεταφοράς συνεχίζουν να αυξάνονται ως απάντηση στις γρήγορες και δυναμικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο τα άτομα και οι επιχειρήσεις αγοράζουν και πωλούν προϊόντα».

Να σημειωθεί ότι το CPP Investments είναι ένας υφιστάμενος επενδυτής μειοψηφίας στα Ports America από το 2014. Η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.