ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Zodiac Maritime παραγγέλνει τέσσερα πλοία διπλού καυσίμου στην Κίνα

15:48 - 26 Οκτ 2021 | Ναυτιλία
Η Zodiac Maritime παραγγέλνει τέσσερα πλοία διπλού καυσίμου στην Κίνα
Η ναυτιλιακή εταιρεία Zodiac Maritime Ltd. με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο υπέβαλε παραγγελία τεσσάρων πλοίων μεταφοράς οχημάτων διπλού καυσίμου (PCTC) στο Yantai CIMC Raffles Shipyard (CIMC Raffles) της Κίνας.

Όπως έγινε γνωστό, τα πλοία χωρητικότητας 7.000 CEU θα σχεδιαστούν από το Shanghai Ship Research and Design Institute (SDARI) και θα έχουν μήκος 199,9 μέτρα και πλάτος 38.
Επιπλέον, τα PCTC θα είναι εξοπλισμένα με δύο σετ δεξαμενών αποθήκευσης LNG τύπου C, γεγονός που αναμένεται να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
«Το πλοίο PCTC είναι το κοινό μας μέλημα και η σημαντική επιχειρηματική μας κατεύθυνση, η CIMC Raffles είναι πολύ χαρούμενη που συνεργάζεται με την Zodiac Group για να συνεισφέρει τη δύναμή μας στην παγκόσμια πράσινη ναυτιλία», σχολίασε ο Wang Jianzhong, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της CIMC Raffles.


«Ταυτόχρονα, με βάση αυτό το πρόγραμμα πλοίων σειράς, ελπίζουμε να ενισχύσουμε και να διευρύνουμε τη συνεργασία μας με ποικίλες επιχειρηματικές ευκαιρίες».
Όπως αναφέρεται στη συμφωνία, η ναυτιλιακή εταιρεία έχει τη δυνατότητα να αγοράσει περισσότερα πλοία στο μέλλον. Η παράδοση για τα τέσσερα αυτά PCTC έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2023.


Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η CIMC Raffles σφράγισε μια σύμβαση μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής (EPC) με τη ναυτιλιακή εταιρεία Wallenius Lines με έδρα τη Σουηδία για την κατασκευή έως και έξι πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων (PCC).


Τα νέα έργα αποτελούν μέρος των προσπαθειών της εταιρείας να ερευνήσει τις δυνατότητες εναλλακτικών καυσίμων για τη μείωση των εκπομπών CO2.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.