ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

CMA CGM: Δίνει $2,3 δισ. για να ξαναποκτήσει τερματικό σταθμό

17:21 - 04 Νοε 2021 | Ναυτιλία
CMA CGM: Δίνει $2,3 δισ. για να ξαναποκτήσει τερματικό σταθμό
Η CMA CGM συμφώνησε να αναλάβει τον τερματικό σταθμό Fenix Marine Services (FMS) στο Λος Άντζελες, σε μια συμφωνία αξίας 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η γαλλική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, η οποία κατέχει επί του παρόντος μερίδιο 10% στον τερματικό σταθμό, αγοράζει το υπόλοιπο 90% από το ταμείο EQT Infrastructure III αφού το πούλησε το 2017 για 875 εκατομμύρια δολάρια.

Ο FMS είναι ο τρίτος μεγαλύτερος τερματικός σταθμός στην περιοχή του λιμανιού του Λος Άντζελες/Λονγκ Μπιτς από άποψη χωρητικότητας και ένας από τους μεγαλύτερους στη Βόρεια Αμερική. Ο τερματικός σταθμός λειτουργεί με παραχώρηση από το λιμάνι του Λος Άντζελες που λήγει το 2043.

Η CMA CGM, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες παγκοσμίως,  θα αναλάβει τις εργασίες μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με σχέδια για επέκταση του ναυπηγείου εμπορευματοκιβωτίων, για αύξηση της χωρητικότητας του τερματικού σταθμού και επέκταση της σιδηροδρομικής χωρητικότητας για τη δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες σιδηροδρομικές υποδομές στις ΗΠΑ. Επιπλέον, το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή νέων θέσεων αγκυροβόλησης και τη συνέχιση του ψηφιακού μετασχηματισμού του τερματικού σταθμού.

Μέχρι τις αρχές του 2022, ο τερματικός σταθμός FMS θα καλωσορίσει τα πρώτα πλοία CMA CGM με καύσιμο το υγροποιημένο φυσικό αέριο, χωρητικότητας 15.000 teu που θα εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Ασίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εταιρεία είπε ότι αυτή η κίνηση για τον FMS αποτελεί μέρος της στρατηγικής της για την ανάπτυξη της επιχείρησης τερματικών σταθμών, ενώ υποστηρίζει την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα των ναυτιλιακών της γραμμών. Η CMA CGM έχει επί του παρόντος επενδύσεις σε 49 τερματικούς σταθμούς λιμένων σε 27 χώρες, μέσω των δύο θυγατρικών της CMA Terminals και Terminal Link.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.