ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουηδικό λιμάνι κατασκευάζει μονάδα παραγωγής υδρογόνου

10:08 - 09 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Σουηδικό λιμάνι κατασκευάζει μονάδα παραγωγής υδρογόνου
Το λιμάνι του Gothenburg στη Σουηδία και η νορβηγική εταιρεία ενέργειας Statkraft αποκάλυψαν σχέδια για την κατασκευή μιας εγκατάστασης παραγωγής υδρογόνου στο λιμάνι, με τις εργασίες να ξεκινούν το 2023.

Το δίδυμο έχει συνάψει συμφωνία για τη διεξαγωγή μιας πιο εμπεριστατωμένης έρευνας σχετικά με το ενδεχόμενο μιας προσωρινής εγκατάστασης αποθήκευσης και πρατηρίου καυσίμων στο λιμάνι του Gothenburg.

Επί του παρόντος διεξάγεται μια προκαταρκτική μελέτη με έμφαση κυρίως στις πτυχές της ασφάλειας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2022.

Ο στόχος της Σουηδίας είναι να μειώσει τις εκπομπές από τις εγχώριες μεταφορές κατά 70% έως το 2030. Σύμφωνα με τη στρατηγική για το αέριο υδρογόνου χωρίς απολιθώματα της Σουηδίας, που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2021, τα έργα υδρογόνου που σχεδιάζονται στη χώρα επιτυγχάνουν επί του παρόντος μείωση λίγο περισσότερο από 30% των συνολικών εθνικών εκπομπών άνθρακα.

Ο στόχος για το κλίμα στο λιμάνι του Gothenburg αντικατοπτρίζει το στόχο της Σουηδίας, όπου 70% μείωση δεν θα πραγματοποιηθεί μόνο στο λιμάνι αλλά και για τις μεταφορές από και προς αυτό, σε ολόκληρη την περιοχή.

Το εν λόγω λιμάνι είναι το μεγαλύτερο της Σκανδιναβίας, με περίπου το 30% του εμπορίου εκτός Σουηδίας και το 50% της κίνησης εμπορευματοκιβωτίων να διέρχεται από το λιμάνι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.