ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Danaos: Κέρδη ρεκόρ στο τρίμηνο και αισιοδοξία για το μέλλον

18:28 - 10 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Danaos: Κέρδη ρεκόρ στο τρίμηνο και αισιοδοξία για το μέλλον
Η Danaos κατέγραψε κέρδη ρεκόρ για το τρίτο τρίμηνο λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει παγκοσμίως η εφοδιαστική αλυσίδα, η οποία δεν δείχνει σημάδια αποσυμφόρησης.

Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανέφερε καθαρά έσοδα 217 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία προσαρμόστηκαν στα 109 εκατομμύρια δολάρια όταν αφαιρέθηκαν τα κέρδη από τις επενδύσεις και τα έσοδα από τις μετοχές.

«Είμαστε σίγουροι ότι όλοι γνωρίζουν τις καλά τεκμηριωμένες διαταραχές στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού που συνεχίζονται αμείωτα», είπε ο Κούστας. «Αυτή η κατάσταση, παρά την αρνητική της επίδραση στην παγκόσμια ανάπτυξη, είχε εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα στην αγορά μας, η οποία συνεχίζεται όλο και πιο δυναμικά.

Παρά τις προσπάθειες όλων των συμμετεχόντων για την άμβλυνση των διαταραχών στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι συνθήκες βελτιώνονται».

Το προσαρμοσμένο κέρδος για το τρίμηνο ανήλθε στα 110 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο είναι 132% υψηλότερο από ό,τι ήταν την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αυτά τα αποτελέσματα μεταφράστηκαν σε κέρδη ανά μετοχή (EPS) 5,32 $, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών EPS για 3,83 $.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου ανήλθαν σε 196 εκατομμύρια δολάρια, από 119 εκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης πλήρη κάλυψη ναύλωσης για τα 71 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων για το υπόλοιπο του έτους και κάλυψη 90% για το 2022.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κος. Ιωάννης Κούστας επισήμανε ότι θα υπάρξουν περιορισμένες παραδόσεις νεότευκτων φέτος και του χρόνου και ότι οι παραδόσεις για το έτος 2023 θα αντισταθμιστούν από τους εισερχόμενους περιβαλλοντικούς κανονισμούς του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Πρόσθεσε  ότι το ποσοστό συμμετοχής της Danaos στην ισραηλινή ναυτιλιακή εταιρεία Zim, το οποίο ανέρχεται σε περίπου λιγότερο από το 9%, θα καταλήξει να συνεισφέρει 500 εκατομμύρια δολάρια στα κέρδη της για τη φετινή χρονιά.

«Οι εταιρείες τακτικών γραμμών ανακοινώνουν αποτελέσματα ρεκόρ, κάτι που είναι εξαιρετικά θετικό για τη Danaos καθώς η ισχυρή πιστωτική ποιότητα των πελατών μας συνεχίζει να βελτιώνεται», είπε ο κ. Κούστας.

«Αναμένουμε ότι οι ισχυρές συνθήκες της αγοράς θα επιμείνουν βραχυπρόθεσμα, κάτι που θα υποστηρίξει ένα ισχυρό περιβάλλον συνεχόμενης ναύλωσης το επόμενο έτος και θα διασφαλίσει την αστρική μας απόδοση για τα επόμενα τρία χρόνια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.