ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Βραζιλία αναζητά επενδυτές με στόχο την ανάπτυξη λιμένων υποδομών

15:10 - 12 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Η Βραζιλία αναζητά επενδυτές με στόχο την ανάπτυξη λιμένων υποδομών
Η Βραζιλία αναζητά ιδιωτικές επενδύσεις ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα των μεταφορών και συγκεκριμένα προωθεί ευκαιρίες στον λιμενικό τομέα.

Ο Υπουργός Υποδομών της Βραζιλίας, Tarcísio Gomes de Freitas, θα περιοδεύσει σε χώρες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, όπου η κρατική αρχή αναζητά επενδυτές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε παραχωρήσεις λιμένων, υποδομών και μεταφορών οι οποίες θα γίνουν γνωστές σύντομα από τη μεγαλύτερη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Στην Ευρώπη, ο στόχος είναι η συνάντηση με τους κύριους φορείς εκμετάλλευσης υποδομών στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται ήδη στη Βραζιλία και εταιρειών που ενδιαφέρονται να μάθουν για το χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Βραζιλίας στοχεύει στην προσέλκυση περίπου 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ιδιωτικές επενδύσεις για τον τομέα των μεταφορών. Μία από τις δημοπρασίες μίσθωσης λιμανιού είναι του λιμανιού του Σάντος.  Συγκεκριμένα η επένδυση αφορά δύο σταθμούς καυσίμων, η οποία αναμένεται να στοιχίσει περίπου 188 εκατομμύρια δολάρια.

«Είναι πάντα σημαντικό να γνωρίζουμε, να παρουσιάζουμε και να ακούμε τις απαιτήσεις της αγοράς. Σε πέντε ημέρες στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορέσαμε να συναντηθούμε με περισσότερες από 40 διαφορετικές ομάδες επενδυτών και το ταξίδι στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, δεν θα απέχει και πολύ από αυτό. Βλέπουμε το μεγάλο ενδιαφέρον για το πακέτο υποδομών της Βραζιλίας, το οποίο είναι ήδη μια μεγάλη πραγματικότητα και θα μεταμορφώσει το μέλλον της Βραζιλίας», είπε ο υπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.