ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Navios: Η επιτυχία της συγχώνευσης αποτυπώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα

16:14 - 12 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Navios: Η επιτυχία της συγχώνευσης αποτυπώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα
Η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Navios Maritime Partners L.P., ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο και το ενιάμηνο του έτους.

Η κυρία Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Navios Partners δήλωσε σχετικά: «Είμαι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2021. Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021, η Navios Partners κατέγραψε έσοδα 228,0 εκατομμυρίων δολαρίων, προσαρμοσμένα EBITDA 145,2 εκατομμύρια δολάρια και καθαρά έσοδα 162,1 εκατομμυρίων δολαρίων».

Η Αγγελική Φράγκου συνέχισε, «Η Navios Partners είναι μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, που δραστηριοποιείται σε τρία τμήματα (σ.σ. χύδην φορτίου, εμπορευματοκιβωτίων, προϊόντων πετρελαίου) με 15 τύπους πλοίων, που εξυπηρετεί περισσότερες από 10 τελικές αγορές. Η διαφοροποίηση (σ.σ. στους τύπους πλοίων) δημιουργεί ανθεκτικότητα στο συνολικό επιχειρηματικό μας μοντέλο, επιτρέποντάς μας να μετριάζουμε την αστάθεια μεμονωμένων τομέων, ενώ μας επιτρέπει επίσης να αξιοποιούμε τα μοναδικά θεμελιώδη στοιχεία κάθε τομέα. Η διαφοροποίηση δημιουργεί επίσης σημαντική ευελιξία στις δραστηριότητες ναυλώσεων, αγοραπωλησιών και χρηματοδότησης.

Εκμεταλλευόμαστε τις ισχυρές αγορές μέσω των ναυλώσεων. Στον τομέα των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, έχουμε εξασφαλίσει έναν αριθμό μακροπρόθεσμων ναυλώσεων και μέχρι στιγμής έχουμε καθορίσει το 88,1% των διαθέσιμων ημερών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων για το 2022 και έχουμε εξασφαλίσει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα των συμφωνημένων χρονοναυλώσεων έως το 2030. Στο τμήμα χύδην ξηρού φορτίου, συνεχίζουμε να επωφελούμαστε από μια ισχυρή αγορά ναυλώσεων, με τις περισσότερες διαθέσιμες ημέρες να εκτίθενται στην αγορά. Είμαστε σε θέση να ναυλώσουμε πλοία μόλις υπάρξουν ελκυστικές ναυλώσεις περιόδου. Τέλος, το τμήμα δεξαμενόπλοιών μας επωφελείται από τα υπάρχοντα μακροπρόθεσμα συμβόλαια και από μια βελτιωμένη αγορά. Ελπίζουμε ότι η αγορά δεξαμενόπλοιων θα συνεχίσει να ενισχύεται».

Συγχώνευση με την Navios Maritime Acquisition Corporation

Στις 15 Οκτωβρίου 2021, η Navios Partners ολοκλήρωσε τη συγχώνευσή της με την Navios Maritime Acquisition Corporation. Ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης, η Navios Acquisition έγινε εξ ολοκλήρου θυγατρική της Navios Partners.

Στόλος

Στις 29 Οκτωβρίου 2021, η Navios Partners ολοκλήρωσε την πώληση του Navios Altair I, ενός πλοίου κατηγορίας Panamax του 2006 χωρητικότητας 74.475 dwt με τιμή πώλησης 14,0 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η Navios Partners κατέχει και εκμεταλλεύεται έναν στόλο που αποτελείται από 54 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, 43 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 45 δεξαμενόπλοια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.