ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώθηκε ο όγκος εμπορευματοκιβωτίων στα μεγάλα κινέζικα λιμάνια τον Οκτώβριο

11:32 - 13 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Μειώθηκε ο όγκος εμπορευματοκιβωτίων στα μεγάλα κινέζικα λιμάνια τον Οκτώβριο
Μείωση ύψους 0,8% παρουσίασε η όγκος των εξαγωγικών εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια της Κίνας τον Οκτώβριο, ενώ και ο όγκος των εγχώριων προϊόντων μειώθηκε κατά 0,1%.

Ωστόσο, υπήρχαν και κάποια λιμάνια που ξεχώρισαν από το πλήθος.

Αυτά ήταν το λιμάνι της Tianjin και του Dalian, τα οποία σημείωσαν ρυθμό ανάπτυξης άνω του 10% για τον όγκο των εξαγωγικών εμπορευματοκιβωτίων.

Η διακίνηση φορτίου σε μεγάλα λιμάνια παράκτιων κόμβων αυξήθηκε κατά 4,8% σε ετήσια βάση, ενώ η διακίνηση φορτίου διεθνούς εμπορίου αυξήθηκε κατά 3%.

Οι αποστολές αργού πετρελαίου στα μεγάλα παράκτια λιμάνια επανήλθαν σε ανάπτυξη και σημείωσαν αύξηση 15,1% σε ετήσια βάση. Το λιμάνι του Rizhao σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης άνω του 100%. Επιπλέον, τα αποθέματα λιμένων μειώθηκαν κατά 6,7%.

Οι αποστολές μεταλλευμάτων στα μεγάλα κινεζικά λιμάνια αυξήθηκαν κατά 8,9% ενώ τα λιμενικά αποθέματα αυξήθηκαν 15,2%. Το λιμάνι Ningbo-Zhoushan και Rizhao παρουσίασε ρυθμό ανάπτυξης άνω του 20%.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η διακίνηση φορτίου σε τρία μεγάλα λιμάνια του ποταμού Yangtze, Nanjing, Wuhan και Chongqing, αυξήθηκε ελαφρώς κατά 0,6% και ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκε κατά 1,6% σε ετήσια βάση.

Για ολόκληρο τον μήνα Οκτώβριο, η απόδοση της διαχείρισης του φορτίου στα μεγάλα κινεζικά παράκτια λιμάνια αυξήθηκε κατά 0,3% σε ετήσια βάση και ο όγκος εμπορευματοκιβωτίων σε οκτώ κύρια λιμάνια αυξήθηκε κατά 0,4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.