ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόλη στη Σκωτία επενδύει 20,3 εκατομμύρια δολάρια σε κόμβο υδρογόνου Κύριο

17:43 - 13 Νοε 2021 | Ναυτιλία
Πόλη στη Σκωτία επενδύει 20,3 εκατομμύρια δολάρια σε κόμβο υδρογόνου
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Αμπερντήν έχει επενδύσει 20,3 εκατομμύρια δολάρια για να επιταχύνει την παράδοση του κόμβου υδρογόνου και να ενισχύσει τις προσπάθειες για την οικοδόμηση μιας οικονομίας υδρογόνου σε αυτήν την πόλη-λιμάνι της Σκωτίας.

Οι αξιωματούχοι του Αμπερντήν ανακοίνωσαν το γεγονός κατά τη διάρκεια της Ημέρας Υδρογόνου της κυβέρνησης της Σκωτίας στη  διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, COP26, η οποία πραγματοποιείται στη Γλασκώβη. Έγινε επίσης ως μέρος της δημοσίευσης του Σχεδίου Δράσης για το Υδρογόνο της κυβέρνησης της Σκωτίας, το οποίο περιγράφει την πορεία για την επίτευξη ενός στόχου 25 γιγαβάτ παραγωγής πράσινου και μπλε υδρογόνου μέχρι το 2045.

Προηγουμένως, το δημοτικό συμβούλιο είχε ανακοινώσει την BP ως τον προτιμώμενο πλειοδότη για έναν εμπορικό εταίρο για τον κόμβο υδρογόνου του Αμπερντήν. Ο κόμβος θα συνδυάζει ηλιακή ενέργεια, παραγωγή πράσινου υδρογόνου και εγκατάσταση ανεφοδιασμού για τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η τελική επενδυτική απόφαση για το Hydrogen Hub δεν θα ληφθεί έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες front-end-engineering-design (FEED). Ωστόσο, αυτή η ανακοίνωση χρηματοδότησης θα συμβάλει στο να τεθεί σε λειτουργία ο κόμβος το συντομότερο δυνατό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, σημαντικό ήταν το ενδιαφέρον από εμπορικούς πλειοδότες για το Hydrogen Hub.

Η επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου του Αμπερντήν, Jenny Laing, δήλωσε: «Ο απώτερος στόχος μας είναι να τοποθετήσουμε το Αμπερντήν ως μια θετική για το κλίμα πόλη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.